Granična policija oduzela robu vrijednu preko 200.000 KM

0
Radiosarajevo.ba
Granična policija oduzela robu vrijednu preko 200.000 KM
Foto: UIO BiH / UIO BIH

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje na graničnom prijelazu Klobok, između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, privremeno su oduzeli veću količinu neprijavljenog tekstila, čija je procijenjena vrijednost 233.000 KM.

Prilikom detaljnog pregleda uvozne pošiljke tekstilne robe pristigle na granični prijelaz Klobuk otkrivena je veća količina tekstila koji nije prijavljen carinskim organima BiH.

Radi se o 2.690 komada razne tekstline robe (majice, košulje, šorc, trenerke, jakne), čija je ukupna tržišna vrijednost procijenjena na iznos od 233.000,00 KM.

Nedim Ademović: Ustav BiH je jasan, krivično će odgovarati oni koji krenu prema otcijepljenju

Nedim Ademović: Ustav BiH je jasan, krivično će odgovarati oni koji krenu prema otcijepljenju

Predmetna roba je privremeno oduzeta uz izdavanje Potvrde o privremenom oduzimanju predmeta, te će protiv uvoznika biti pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom.

Prilikom poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti od strane ovlaštenih službenih osoba UNO korištena je specijalizirana oprema, donirana od strane Veleposlanstva SAD-a u BiH, putem Programa EXBS, kao i od strane UNDP/UNODC-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije