Sarajevo / Granična policija BiH: Crnadak dao izjavu o izdavanju bh. viza u Pakistanu

03. 06. 2020. u 14:34:00 B. T.

Shares: 18

Igor Crnadak, bivši ministar vanjskih poslova BiH boravio je danas u Graničnoj policiji BiH u svojstvu svjedoka, radi davanja izjave u vezi izdavanja bh viza u Pakistanu.

Potvrdila je to za Radiosarajevo.ba Franka Vican, glasnogovornica GPBiH. 

Kako objašnjava, Granična policija BiH je tokom 2019. godine Tužilaštvu BiH dostavila je informaciju o nezakonitom načinu pribavljanja viza BiH od strane državljana Pakistan u Ambasadi BiH u Islamabadu, koji su prilikom apliciranja za vizu BiH davali pogrešne podatke ili prikrivali okolnosti važne za izdavanje vize ili su iste dobivali na nezakonit način uz pomoć trećih osoba, a da je stvarna namjera pribavljanja vize BiH bila da iskoriste teritoriju BiH za odlazak u zemlje EU.

"Nakon što je Tužiteljstvo BiH u 2020. godini, dostavilo Graničnoj policiji BiH, naredbu za poduzimanje određenih istražnih radnji u cilju prikupljanja dokaza o počinjenom kaznenom djelu, kao i zahtjev za dostavljanjem informacija, Granična policija BiH je u proteklom razdoblju poduzela naložene mjere i radnje o čemu je Tužiteljstvu BiH dostavila izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama", objašnjava Vican.

Kako kaže, Granična policija BiH provodi mjere i radnje iz svoje nadležnosti te će protiv određenih državljana Pakistana, koji su sudjelovali u nezakonitom pribavljanju BiH viza Tužilaštvu BiH podnijeti izvještaj o počinjenom kaznenom djelu za krijumčarenje osoba.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA