Gradsko groblje Vlakovo: Mjesec dana nakon utapanja sahranjen Aldin Mulić

Radiosarajevo.ba
Gradsko groblje Vlakovo: Mjesec dana nakon utapanja sahranjen Aldin Mulić
Mjesec dana nakon nestanka u sarajevskom naselju Dolac Malta, a nakon što je prije dva dana pronađen, Aldin Mulić je poslijepodnevnim satima ukopan na Gradskom groblju Vlakovo u Sarajevu.

Veliki broj građana i prijatelja klanjanjem dženaze odao je počast i posljednji put su se oprostili od 28-godišnjeg Mulića, koji je prije 30 dana zajedno s prijateljem Irhanom Fočom nestao u nabujaloj Miljacki.

Mulić je na gradskom groblju Vlakovo ukopan pored kolege Irhana Foče koji se također utopio u rijeki Miljacki.

Mulićevo tijelo pronađeno je prije dvana dana u sarajevskom naselju Bojnik, na ušću rijeke Miljacke u Bosnu, a pronašao ga je njegov brat Armin, nakon intenzivne potrage gotovo mjesec dana.

Mulić je ukopan na istom groblju gdje i Irhan Fočo, koji se zajedno s njim utopio, nakon što ga je pokušao spasiti poslije pada u nabujalu Miljacku u noći između 12. i 13. decembra prošle godine. Fočino beživotno tijelo pronađeno je 14. decembra u rijeci Bosni, u visočkom naselju Čekrekčije.

Podsjećamo, incident u nakon kojeg su mladići nestali u nabujaloj Miljacki dogodio se u noći između 12. i 13. decembra, oko 2.30 sati. Pet sati nakon toga, dolaskom dana, počela je velika potraga, koja je trajala 13 dana i u kojoj su učestvovale brojne spasilačke ekipe i dobrovoljci iz cijelog BiH. Tom prilikom organizirana je i najveća potraga ikada u historiji BiH, kako bi ovi mladići bili pronađeni, međutim svi tragaoci bili su neuspješni do prije dva dana.

Nezvanična svjedočenja potvrdila su da je jednom od mladića pozlilo, zbog čega je upao u korito Miljacke, nakon čega je drugi mladić skočio za njim kako bi pritekao prijatelju upomoć. Poslije tog događaja, obojici im se izgubio svaki trag. Ipak, istraga nakon pronalaska tijela pokazat će stvarne uzroke.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije