Pronađeno tijelo Aldina Mulića na ušću Miljacke u Bosnu

A. B.
Pronađeno tijelo Aldina Mulića na ušću Miljacke u Bosnu
U poslijepodnevnim satima na ušću rijeke Miljacke u Bosnu, nakon 28 dana je pronađeno beživotno tijelo Aldina Mulića, potvrdio je za Radiosarajevo.ba Aldinov brat Armin Mulić.

Iz Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ) su nam kazali da su njihove ekipe na terenu te da će uskoro biti poznato da li je riječ o Muliću.

Na terenu su i ekipe Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo (MUP KS-a).

Na ovaj način okončana je velika i opsežna potraga za tijelima dvojice mladića, koji su nestali u Sarajevu, a za kojima je prethodnih dana tragalo više od 1.000 ljudi. Potraga se odvijala na području od sarajevskog naselja Dolac-Malta, gdje su mladići nestali, pa sve do granica BiH s Hrvatskom, a pretražene su rijeke Miljacka, Bosna, Lašva i Sava.

Podsjećamo, nakon nestanka dvojice mladića, prvo tijelo pronađeno na području naselja Čekrekčije u općini Visoko, a vrlo brzo potvrđeno je da je riječ o nestalom Irhanu Foči. Nakon toga, na području BiH organizirana je najveća potraga za nestalim u historiji.

Podsjećamo, incident u nakon kojeg su mladići nestali u nabujaloj Miljacki dogodio se u noći između 12. i 13. decembra, oko 2.30 sati. Pet sati nakon toga, dolaskom dana, počela je velika potraga, koja je trajala 13 dana i u kojoj su učestvovale brojne spasilačke ekipe i dobrovoljci iz cijelog BiH.

Nezvanična svjedočenja potvrdila su da je jednom od mladića pozlilo, zbog čega je upao u korito Miljacke, nakon čega je drugi mladić skočio za njim kako bi pritekao prijatelju upomoć. Poslije tog događaja, obojici im se izgubio svaki trag. Ipak, istraga nakon pronalaska tijela pokazat će stvarne uzroke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije