Gradonačelnik Tirane uručio Džaferoviću Ključ grada

2
Fena
Gradonačelnik Tirane uručio Džaferoviću Ključ grada
Fena / Džaferović i Veliaj

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, koji boravi u službenoj posjeti Albaniji, susreo se danas s gradonačelnikom Tirane Erionom Veliajem. 

Predsjedavajući Džaferović i gradonačelnik Veliaj razgovarali su o projektima koji se realiziraju jer su Tirana i Sarajevo pobratimski gradovi od 1996. godine što označava međugradsko partnerstvo između dva grada s ciljem kulturne i privredne razmjene. 

"Cilj ove posjete je da se ojača saradnja između dvije zemlje jer imamo sve uvjete za najbolju saradnju ali ona još nije na nivou kojem bi mogla biti. Vrijeme je da otvorimo novu stranicu i krenemo dalje na političkom, ekonomskom i kulturnom planu u bilateralnoj, regionalnoj i euroatlantskoj sferi. Nakon svih ovih sastanaka vjerujem da ce se to i dogoditi", kazao je ovom prilikom Džaferović. 

Veliaj je danas Džaferoviću svečano uručio Ključ grada Tirane. 

Nakon susreta s gradonačelnikom, predsjedavajući Džaferović uputio se na sastanak s predsjednikom Parlamenta Republike Albanije Gramozom Ruçijem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije