Džaferović ide u zvaničnu posjetu Albaniji, planiran susret s Bošnjacima u Draču

2
Radiosarajevo.ba
Džaferović ide u zvaničnu posjetu Albaniji, planiran susret s Bošnjacima u Draču

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović boravit će u zvaničnoj posjeti Albaniji 5. i 6. oktobra. U čast dolaska predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, u ponedjeljak 5. oktobra 2020. godine, ispred predsjedničke palate bit će upriličena ceremonija svečanog dočeka s vojnim počastima, gdje će ga dočekati predsjednik Albanije Ilir Meta.

Nakon toga bit će održan sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i predsjednika Albanije Ilira Mete, a zatim i bilateralni sastanak zvaničnih delegacija Bosne i Hercegovine i Albanije. Po završetku sastanaka planirana je konferencija za novinare, na kojoj će se medijima obratiti predsjedavajući Džaferović i predsjednik Meta.

Predsjedavajući Džaferović sastat će se i s premijerom Albanije Edijem Ramom, te posjetiti Groblje narodnih heroja i položiti cvijeće na spomen-obilježje "Majka Albanija".

Također, Džaferović će boraviti i u Kodžasu i Boraki u okrugu Drač, gdje će se sastati s Bošnjacima koji u velikom broju žive na tom području.

Predsjednik Albanije Ilir Meta će u čast predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića upriličiti i svečanu večeru u predsjedničkoj palati "Brigada" .

U utorak, 6. oktobra 2020., Džaferović će se sastati s predsjednikom Parlamenta Albanije Gramosom Ručijem. Planiran je i susret s gradonačelnikom Tirane Erionom Veliajom, koji će Džaferoviću uručiti Ključ grada Tirane.

U delegaciji koju predvodi predsjedavajući Džaferović su i ambasador Bosne i Hercegovine za Albaniju Nusret Čančar, te savjetnici članova Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Željka Komšića Radovan Kovačević i Davor Vuletić, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije