Šefik Džaferović stigao u Albaniju: Svečani doček, a zatim sastanci

0
AA
Šefik Džaferović stigao u Albaniju: Svečani doček, a zatim sastanci
FOTO: AA / Šefik Džaferović stigao u Albaniju

Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) stigao je u zvaničnu posjetu Republici Albaniji.

Ispred predsjedničke palate upriličena je ceremonija svečanog dočeka s vojnim počastima, gdje ga je dočekao Ilir Meta, predsjednik Republike Albanije.

Nakon toga slijedi tete-a-tete sastanak Džaferovića i Mete, a zatim i bilateralni sastanak zvaničnih delegacija Bosne i Hercegovine i Albanije. Po završetku sastanaka planirana je konferencija za novinare, na kojoj će se medijima obratiti Džaferović i Meta.

Džaferović će se sastati i s Edijem Ramom, premijerom Albanije.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH će posjetiti i Groblje narodnih heroja i položiti cvijeće na spomen-obilježje "Majka Albanija".

Džaferović će boraviti i u Kodžasu i Boraki u okrugu Drač, gdje će se sastati s Bošnjacima koji u velikom broju žive na tom području.

Albanski predsjednik Meta će u čast Džaferovića upriličiti i svečanu večeru u predsjedničkoj palati "Brigada".

"Predsjedavajući Predsjedništva BiH u utorak će se sastati Gramosom Ručijem, predsjednikom Parlamenta Republike Albanije. Planiran je i susret s Erionom Veliajom, gradonačelnikom Tirane koji će predsjedavajućem Predsjedništva BiH uručiti Ključ grada Tirane, ističu iz Predsjedništva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije