Gradonačelnica Washingtona DC-a: 'Proglašavam 1. mart danom Bosansko-američkog prijateljstva'

10
S. P. M.
Gradonačelnica Washingtona DC-a: 'Proglašavam 1. mart  danom Bosansko-američkog prijateljstva'
Foto: EPA - EFE / Muriel Bowser

Gradonačelnica Washington DC-a Muriel Bowser objavila je proklamaciju kojom proglašava 1. mart Bosansko-američkim danom prijateljstva.

Proklamaciju prenosimo u cijelosti.

"Dok su građani BiH glasali za nezavisnost 1. marta 1992. godine i 1. mart je sada priznat kao Dan nezavisnosti BiH, i

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

budući da se ova suverena nacija na evropskom zapadnobalkanskom poluostrvu sastoji od mnogih religija, ethničkih grupa i tradicija i posvećena je poštovanju osnovnih multietničkih principa, i

budući da bosanski Amerikanci i stanovnici glavnog grada naše nacije imaju zajedničku predanost njegovanjem vrijednostima demokratije i samoopredjeljenja:

sada, dakle, ja, gradonačelnica Washingtona DC-a, ovim proglašavam 1. mart 2023. godine danom Bosansko-američkog prijateljstva u Washingtonu DC", proglasila je Bowser.

Ovim povodom se oglasila i gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić.

U februaru ove godine sam se sastala sa gradonačelnicom Vašingtona, Mayor Bowser. Razgovarale smo o saradnji gradova i...

Posted by Benjamina Karić rođ. Londrc on Friday, March 3, 2023

"U februaru ove godine sam se sastala sa gradonačelnicom Washingtona, gradonačelnica Bowser. Razgovarale smo o saradnji gradova i projektima na kojima možemo raditi u budućnosti", napisala je Karić.

Iskoristila je priliku da se zahvali gradonačelnici Washington DC-a: "Danas iz Washingtona stiže sjajna vijest, gradonačelnica Bowser proglasila je 1. Mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, Danom bosansko-američkog prijateljstva. Hvala gradonačelnice Bowser! Neka vječno živi naše prijateljstvo!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije