Gradonačelnica Sarajeva poručila da je usvajanje Rezolucije historijska pobjeda

2
Radiosarajevo.ba
Gradonačelnica Sarajeva poručila da je usvajanje Rezolucije historijska pobjeda
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Benjamina Karić

Historijski datum i historijska pobjeda ove zemlje i njenog glavnog grada! Od danas smo korak bliže svijetu pravde, slobode, mira, svijetu istine! Hvala svim zemljama članicama UN-a koje su prepoznale važnost usvajanja Rezolucije proglašavajući 11. juli Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici počinjen 1995. godine.

To je napisala gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić na društvenoj mreži X (nekadašnji Twiiter), nakon što je usvojena Rezolucija o genocidu u Srebrenici.

Podsjetimo, u četvrtak, 23. maja, historijski dan kada je Generalna skupština Ujedinjenih naroda donijela historijsku odluku.

Teška saobraćajna nesreća kod Sarajeva: Automobil udario dijete

Teška saobraćajna nesreća kod Sarajeva: Automobil udario dijete

Sa 84 glasa "za", 19 "protiv" i 68 suzdržanih, usvojena je Rezolucija koja proglašava 11. juli kao "Međunarodni dan sjećanja i obilježavanja genocida 1995. godine u Srebrenici".

Na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa sjednice Generalne skupštine UN-a na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije