Građanima se obratila ministrica vanjskih poslova BiH, ovo je njena poruka

Radiosarajevo.ba
Građanima se obratila ministrica vanjskih poslova BiH, ovo je njena poruka
Foto: Privatni album / Bisera Turković

Povodom aktuelne situacije uzrokovane COVID-19 u Bosni i Hercegovini, te ostatku svijeta, građanima se obratila ministrica vanjskih poslova i zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara Bisera Turković.

Obraćanje Turković prenosimo u cijelosti.

"U svojstvu zamjenice predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, najljubaznije molim sve građane, kao i strane državljane koji po raznim osnovama borave u Bosni i Hercegovini, da se striktno pridržavaju uputa vezanih za odgovorno preventivno djelovanje protiv širenja bolesti uzrokovanoj koronavirusom (COVID-19).

U Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je 15. marta 2020. godine uspostavljen Krizni štab čiji je zadatak prikupljanje i obrada svih relevantnih informacija iz inostranstva i zemlje o širenju i prevenciji COVID-19, te informiranje i davanje preporuka za djelovanje rukovodstvu Ministarstva vanjskih poslova BiH i drugim nadležnim institucijama. O svim prikupljenim informacijama u vezi sa COVID-19 virusom, koje su od javnog značaja, MVP BiH će i dalje putem sredstava informiranja pravovremeno obavještavati javnost.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH otvorilo je i dežurnu telefonsku liniju i e-mail adresu, na koje, u slučaju hitne situacije vezane za pandemiju COVID-19, mogu da se jave državljanke i državljani Bosne i Hercegovine iz inozemstva i zemlje, kao i strana lica sa prebivalištem u BiH.

Dežurni kontakt telefon je: +387 33 281 309; e-mail: emergency@mvp.gov.ba.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine apelira na sve državljane Bosne i Hercegovine, koji se trenutno nalaze u drugim državama, da odgode dolazak u Bosnu i Hercegovinu u narednom periodu. Sve one koji su u Bosni i Hercegovini pozivamo da ne putuju u inostranstvo.

Poštovani,

Molim i upućujem apel da zaštitite sebe i svoje najbliže, naročito djecu i svoje starije članove domaćinstva, komšije, prijatelje i kolege-ice, na najbolji mogući način, a pridržavajući se uputa epidemioloških službi", navedeno je u obraćanju ministrice vanjskih poslova Bisere Turković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije