Davor i Muriz u Sarajevu poručili: U ovoj državi nema pravde, ali mi ne odustajemo

Radiosarajevo.ba
Davor i Muriz u Sarajevu poručili: U ovoj državi nema pravde, ali mi ne odustajemo
Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Skup u Vilsonovom
Muriz Memić i Davor Dragičević, očevi tragično stradalih mladića Dženana i Davida na čelu su protestne šetnje koja je večeras organizirana u sarajevskom Vilsonovom šetalištu.

Na skupu kojem prisustvuje više hiljada građana prva se obratila Arijana Memić, sestra Dženana Memića.

"Mi ovdje i danas  tražimo pravdu, a najgore nam je bilo gledati medijske natpise i određene stvari saznavati preko medija. Svakodnevno smo gledali kako se pišu određene stvari koje nisu istinite, a onda su nam odjednom prikazali video kako Dženan mrtav leži u aleji", kazala je ona.

Kazala je da će Dženan ostati u njenom srcu, te će pričati svojoj djecu kakvog su dajdžu imali, te kako se njihov babo bori i izborio za pravdu.

Davor Dragičević je Sarajlije pozdravio sa "dobro veče Sarajevo, ljudi dobre volje, bez obzira na vjeru i naciju".

"Ja sam Davor Dragičević otac brutalno ubijenog i maskriranog Davida Dragičevića u centru Banja Luke. Ja sam Srbin, pravoslavne vjeroispovijesti, a mog sina su ubili Srbi. Šta bi bilo da su ga ubili neki drugi, mogu tek da zamislim. Zločinci nemaju ni vjere ni nacije", kazao je on.

On je kazao da je "Dženan Memić  imao svog babu, a David svoga oca"

"Tražim sva imena od 18. marta i  prije, svih jataka, saučesnika, ubica. Ja vam nikada neću oprostiti Davida Dragičevića, ni Dženana Memića ni svu ostalu djecu. Zločinci i ubice nemaju ni brata ni kuma", kazao je Dragičević.

Muriz Memić je kazao "zar treba pravdu tražiti na ovaj način".

"U ovoj državi nema pravde. Kantonalno tužilaštvo je sve uradilo da ne nađu ubicu. Ja sada imam sve dokaze. Sada sam ja glavni tužilac, a Dalida Burzić se boji svojih dokaza. Pozivam je da se preda i svih devet tužilaca koji su radili na ovom predmetu". poručio je on.

Dodao je ako VSTV ne primi njega i advokata, iduće sedmice će praviti šatorsko naselje ispred Suda BiH.

"Došlo je vrijeme i da se obratim Bakiru Izetbegoviću koji je skupio omladinu na Ilidži. Bakire, gdje je moj Dženan. Ti znaš da on tebe ne bi izdao. Poslije tog skupa si otišao veličati ratnog profitera Aliju Budnju. Taj ratni profiter je izbrisao snimak koji bi meni puno značio u istrazi." poručio je on.

Također, skupu se obratio i Irfan Agić otac nastradale Selme Agić, jedne od dvije djevojke, koja je smrtno stradala u saobraćajnoj nesreći u Sarajevu, za koju u Sudu odgovara Sanjin Sefić.

Borba Muriza Memića traje već dvije godine. Riječl je o borba da se sazna istina o smrti njegovog sina Dženana Memića, koji je stradao pod još nerazjašnjenim okolnostima. Porodica Memić od samog početka tvrdi da je Dženan 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji napadnut.

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, tvrdi da je njegov sin brutalno ubijen, a da iza toga stoji režim u RS-u, a što je spominjao čak i za govoricom NSRS-a.

Davidov i Dženanov otac zajedno na protestima: Ista bol nas boli

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije