Građani Sarajeva komentarisali posjetu Erdogana

8
AA
Građani Sarajeva komentarisali posjetu Erdogana
FOTO: AA / Građani o predsjedniku Turske

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan danas boravi u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini, a građani Sarajeva kazali su šta misle o njegovom dolasku, ističu kako je predsjednik Erdogan veliki prijatelj BiH.

Erdogan je jutros doputovao u Sarajevo, gdje će danas prisustvovati i svečano otvoriti Baščaršijsku džamiju, koju je restaurirala Generalna direkcija vakufa Republike Turske. Na platou Baščaršije već se okupljaju građani koji će pratiti ceremoniju otvaranja, a pitali smo ih šta misle o posjeti Erdogana.

Sarajka Zinka Šehović kazala je kako je radosna zbog posjete, te kako se kao i svaki dobar domaćin raduje gostu.

Jusuf Gazibegović zabio fantastičan gol iz slobodnjaka za vodstvo svog tima

Jusuf Gazibegović zabio fantastičan gol iz slobodnjaka za vodstvo svog tima

“Drago mi je. Meni je, inače, kao domaćinu drago i uvijek volim kada mi neko dođe. Osjećam se sretno. Erdogan i država Turska su nam mnogo pomogli na svakom planu“, kazala je Šehović, posebno pozdravljajući napore Turske u obnovi kulturno-historijskih spomenika na području BiH.

Zijad Grcić također je istakao kako mu je drago što je Erdogan došao u BiH.

“Mogu samo kazati da mi je drago i da bih volio da češće dolazi, ne samo u Sarajevo nego u cijelu BiH“, kazao je Grcić, naglašavajući također kako smatra da je Erdogan veliki prijatelj BiH.

Dodao je kako mu je posebno drago što je obnovljena Baščaršijska džamija.

“Hvala im, to se ne zaboravlja. Građani Sarajeva nikada nisu zaboravili“, zaključio je Grcić.

Sličnog mišljenja je i Sarajka Rabija Osmanagić.

“Ja mislim da je danas jedan od najradosnijih dana zato što nas posjećuje gospodin Erdogan, predsjednik Turske, koji je za mene, a ja mislim i za moj narod BiH, najveći prijatelj koji je nam je uvijek pomagao, u ratu i sada“, kazala je Osmanagić.

Govoreći kako je sretna zbog dolaska Erdogana u BiH, dodala je kako će joj posebno biti drago ako ga uspije sresti i pozdraviti se s njim.

Na kraju je izrazila radost zbog činjenice da je obnovljena Baščaršijska džamija u Sarajevu, koja je, kako je kazala, uz Begovu i Carevu najljepša sarajevska džamija.

Erdogan će u sklopu posjete obići mezarje Kovači, a poslije podne sastati se sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željkom Komšićem, Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom. Nakon sastanka i radne večere predviđena je konferencija za novinare.

Erdogan će nakon Bosne i Hercegovine posjetiti i Crnu Goru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije