Građani pitaju, ministar Vranić odgovara: Možemo li očekivati četvrti val korone?

4
Radiosarajevo.ba
Građani pitaju, ministar Vranić odgovara: Možemo li očekivati četvrti val korone?
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Haris Vranić

Nakon što je prošle sedmice, premijer Vlade KS Edin Forto, odgovarao uživo na pitanja građana i građanki, danas je to isto na N1 televiziji uradio i Ministar zdravstva u Vladi KS, Haris Vranić.

Kada će biti kolektivna imunizacija stanovništva KS? Kakvo je stanje u Covid ambulantama? Ova i sva slična pitanja na temu “Zdravstvo i borba protiv epidemije Covid-19 u KS” građanke i građani su danas direktno postavili ministru zdravstva Kantona Sarajevo, a on je odgovorio u emisiji koju je vodila novinarka N1 televizije Emela Burdžović.

Na ovaj način i predstavnici vlasti dobijaju povratne informacije od građana i građanki čije interese zastupaju, u kojem pravcu dalje da usmjere svoj rad.

"Krizni štab je odgovorio svom zadatku i odradio odličan posao. U potpunosti smo zaustavili val koronavirusa, sada imamo veoma mali broj zaraženih. Nikad ne možete znati koji je to trenutak pravi da reagujete s mjerama. Ne možete tačno znati trenutak. Mislim da smo uhvatili pravi trenutak”, kazao je Vranić.

Govorio je i o tome možemo li očekivati četvrti val koronavirusa...

"Najveći problem je kako će izdržati zdravstveni radnici, a oni su u stalnom naporu. Zdravstveni sistem ima dovoljno kapaciteta da izdrži bilo kakav talas. Ne očekujem četvrti talas, pandemija ulazi u 15 mjesec. Bližimo se kraju prirodnim putem. Imamo sve spremno. Da li je pravi trenutak bio i da li je bilo velikog broja okupljanja? Da, pokušavali smo to spriječiti. Spremni smo za sljedeći talas, ako ga bude”, poručio je Vranić.

Povodom sto dana Vlade KS, otvoren je novi vid direktne komunikacije predstavnika Vlade sa građanima i građankama vezano za postignute rezultate u navedenom periodu. Pored predstavljanja rezultata građani i građanke dobili su priliku da na događajima nominuju probleme koji su u nadležnosti kantonalne Vlade, te da postave pitanja iz različitih sfera djelovanja vlasti, što su danas i učinili.

Odgovaranje na pitanja građana i građanki, realizuje se kroz događaj pod nazivom Forum odgovornosti u organizaciji Centara civilnih inicijativa (CCI).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije