Grad u Bosni i Hercegovini maturantima srednje škole dodjeljuje jednokratne naknade od 200 KM

1
Radiosarajevo.ba
Grad u Bosni i Hercegovini maturantima srednje škole dodjeljuje jednokratne naknade od 200 KM
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Maturanti

Nastavljajući aktivnosti, koje su sklopu seta mjera podrške mladim ljudima pokrenute u 2023.godini, Grad Konjic i u tekućoj godini dodjeljuje maturantima srednje škole jednokratnu naknadu u iznosu od 200 KM.

"Želimo mladim Konjičanima čestitati završetak srednjoškolskog obrazovanja i poželjeti mnogo sreće u budućnosti. Svjesni smo koliko svakom mladom čovjeku u ključnim životnim momentima znači podrška. Grad Konjic u skladu sa svojim mogućnostima pruža mladim ljudima različite vidove podrške na što smo ponosni, jer pokušavamo osluškujući njihove potrebe odgovoriti konkretnim mjerama. Neka im ovo bude jedna lijepa uspomena na maturu i podstrek da u budućnosti svojim trudom i zalaganjem ostvaruju svoje želje i s uspjehom koračaju kroz život",kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

Osim pomenute podrške mladima, Grad Konjic nagrađuje najuspješnije studente, značajna sredstva izdvaja za stipendije studenata i srednjoškolaca, stipendira reprezentativce, srednjoškolce koji se obrazuju za zanate, najaktivnije članovi kulturnih udruženja, Crvenog križa i drugim organizacija, pruža podšku i kroz poticaje za kupovinu prve nekretnine, pokretanje malih biznisa i zasnivanje obitelji, podsjećaju iz Grada Konjica.

Film 'Kiss the Future' prikazan u sjedištu Kongresa SAD, prisustvovao  i Željko Komšić

Film 'Kiss the Future' prikazan u sjedištu Kongresa SAD, prisustvovao i Željko Komšić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije