Grad u BiH zabranio rad nedjeljom: Ovo će biti izuzeci

5
Radiosarajevo.ba
Grad u BiH zabranio rad nedjeljom: Ovo će biti izuzeci
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Zabrana rada pravnih i fizičkih osoba iz oblasti trgovine nedjeljom, praznicima i neradnim danima usvojena je na 19. sjednici Gradskog vijeća Mostara.

Naime, mostarski vijećnici usvojili su Odluku prema kojoj trgovine na veliko i malo u kojima se vrši promet prehrambenim proizvodima mogu odrediti radno vrijeme svakim danom od 6 do 22 sata, izuzev nedjeljom i državnim praznicima. 

Ni trgovine na veliko i malo u kojima se vrši promet neprehrambenim proizvodima neće raditi nedjeljom, a njihovo radno vrijeme bit će od 7 do 21 sat, a nedjeljom neće raditi ni trafike.

Influenserica Adna Helić puštena na slobodu: Evo šta je tražilo Tužilaštvo

Influenserica Adna Helić puštena na slobodu: Evo šta je tražilo Tužilaštvo

Nedjeljom, praznicima i neradnim danima omogućit će se trgovinama koje se bave prodajom pekarskih proizvoda od 7 do 12 sati, cvjećarnicama, također od 7 do 12 dok je trgovinama koje se bave isključivo prodajom suvenira dozvoljen rad nedjeljom i blagdanima od 8 do 24 sata te tradicionalnim, starim obrtima i zanatima na području Grada Mostara od 8 do 24 sata.

Objekti u kojima se obavljaju obrti i obrtu srodne djelatnosti na području Grada Mostara mogu poslovati svakim danom od 7 do 24 sata, izuzev nedjeljom, piše Bljesak.info.

Svi ugostiteljski objekti koji puštaju muziku, dužni su imati ugrađene limitatore-graničnike zvuka. Za vrijeme turističke sezone u ljetnom vremenskom periodu (od 15. juna do 15. septembra) određuje se radno vrijeme i to najduže do ponoći radnim danom te 1 sat vikendom, uz puštanje i izvođenje muzike, za ugostiteljske objekte koji posluju van kolektivno stambenih objekata.

Za ugostiteljske objekte na otvorenom prostoru (bašte, terase i sl.), u ljetnom vremenskom razdoblju, određuje se radno vrijeme najduže do ponoći radnim danom te jedan sat vikendom, uz puštanje i izvođenje muzike za objekte koji se ne nalaze u okviru kolektivno stambenih objekata.

Za ugostiteljske objekte koji posluju unutar grupe Restorani-tipa objekti brze prehrane - fast food-ovi, izuzetno se, uz odobrenje nadležnog Odjela Grada Mostara, dozvoljava priprema, prodaja i dostava hrane i pića u periodu od 24:00 sata do 3 sata, uz zabranu konzumacije i usluživanja hrane i pića unutar objekata, kao i na površini koja pripada objektu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije