Grad Beč sarajevskim vatrogascima poklonio tri vatrogasna vozila

0
Radiosarajevo.ba
Grad Beč sarajevskim vatrogascima poklonio tri vatrogasna vozila
Foto: Eurocomm-PR Sarajevo / Sa primopredaje vozila u Beču

U Beču je danas upriličena primopredaja tri vatrogasna vozila koja je gradonačelniku Grada Sarajeva Abdulahu Skaki i sarajevskim vatrogascima uručio Michael Ludwig, gradonačelnik Grada Beča.

Primopredaji su u ime Grada Beča prisustvovali i Peter Hanke, član gradske vlade za vatrogastvo i zaštitu od katastrofa, Gerald Hillinger, komandant Profesionalne vatrogasne brigade Grada Beča i Gerald Schimpf, savjetnik Profesonalne vatrogasne brigade Grada Beča.

Sva tri vozila će pripasti Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Kantona Sarajevo (PVJ) koju su u Beču predstavljali Jasmin Terović, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite, Danis Memagić, zamjenik komandanta PVJ i Ernis Zuko, komandir odjeljenja u PVJ. Delegaciju iz Sarajeva dočekao je i ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Austriji Kemal Kozarić.

Sa primopredaje vozila u Beču - undefined

Foto: Eurocomm-PR Sarajevo: Sa primopredaje vozila u Beču

Riječ je o dva navalna vozila za gašenje i spašavanje, opremljena spasilačkim alatima koja imaju kapacitet da prevezu 6 do 8 članova posade te o vozilu sa teleskopskom hidrauličnom platformom koja vatrogascima omogućava rad na visini do 30 metara.

Ova donacija je nastavak višegodišnje saradnje između sarajevskih i bečkih vatrogasaca u oblasti zaštite od katastrofa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije