Graciela Santana: Ja lično kao majka i supruga mogu zamisliti agoniju koju ste kao žrtve doživjeli.

1
Radiosarajevo.ba
Graciela Santana: Ja lično kao majka i supruga mogu zamisliti agoniju koju ste kao žrtve doživjeli.
Foto: Twiiter / Graciela Gatti Santana

Graciela Gatti Santana, predsjednica Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove, obratila se prisutnima na komemoraciji u Srebrenici.

"Drago mi je da sam ovdje danas. Bilo mi je zadovoljstvo upoznati neke od majki Srebrenice. Potom sam shvatila koji god jezik da govoirimo odakle dolazimo, ime Srebrenice doći će do svakog čovjeka. Okrutnost, zvjerstvo, a s druge strane se ostvara mogućnost pomirenja.

kao sudija žalbenog vijeća mehanizma, uvjerila sam se sa dijelom poresuda koje se odnose na Srebrenicu. Ja lično kao majka i supruga mogu zamisliti agoniju koju ste kao žrtve doživjeli. Uprkos presudama Haškog tribunala i suda BiH i dalje se suočavamo koji negiraju zaključkje tih sudova. Mi znamo istinu. Moramo se podsjetiti da oni koji koriste takvu retoriku su u manjini", kazala je Graciela Gatti Santana, predsjednica Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove. 

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina

Sva dešavanja u Srebrenici danas možete pratiti na portalu Radiosarajevo.ba na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije