Govedarica: RTRS je postao savezni megafon jedne političke partije

A. B.
Govedarica: RTRS je postao savezni megafon jedne političke partije
/ Foto: Anadolija
Šef Kluba zastupnika Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica u izjavi za medije danas je kazao kako je Radio-televizija Republike Srpske (RTRS) postala savezni megafon jedne političke partije.

Govederica je uputio kritike na račun generalnog direktora RTRS-a Draška Milinovića, koji je prema njegovim riječima, zajedno s urednicima uzurpirao javni servis RS-a.

"RTRS je postao savezni megafon i umjesto da se bavi pozicijom u kojoj RTRS treba biti korektiv vlasti i zaštiti javnost u RS-u, mi imamo servis koji se nalazi u službi jedne političke partije. RTRS je krenuo u sataniziranje i u medijski rat prema Srpskoj demokratskoj stranci (SDS), i to ne samo prema nama, već i u medijski, prljavi rat prema ostalim opozicionom partijama u RS-u", kazao je Govedarica.

Prema njegovom mišljenju, treba učiniti sve kako bi se generalni direktori, urednici i partijski šefovi RTRS-a udaljili s pozicija i doveli adekvatni ljudi.

"RTRS se nalazi u najtežoj finansijskoj krizi od postanka RS-a, izuzev tri osobe koje rade svoj posao", reka je Govedarica.

On je na današnjoj konferenciji za medije direktoru RTRS-a postavio nekoliko pitanja, na koja, kako je rekao, očekuje odgovore u narednom periodu.

Draška Milinovića je pitao koliko ima stanova, gdje se nalaze, kada su kupljeni i koliko koštaju.

"Kakav automobil vozite, kada je kupljen i koliko košta, da li uopće osjećate odgovornost za neisplaćene doprinose prema radnicima koji su zaposleni na RTRS-u, da li osjećate bilo kakav vid odgovornosti koji biste trebali imati za loše finansijsko stanje i poslovanje kada je riječ o RTRS-u.  Koliko su koštali svi prijenosi RTRS-a s Rolland Garrosa, ko je plaćao sve te obaveze, imajući u vidu da ste tada bili prisutni u Parizu na održavanju turnira?", pitao je šef Kluba zastupnika SDS -a u Narodnoj skupštini manjeg bh. entiteta.

Zanimalo ga je također koliko košta kupovina i nabavka programa od dolaska Milinovića na čelo RTRS-a, gdje su kupljeni i za koliko.

"Koliko je koštala nabavka tehničke opreme, kod kojih firmi je kupovana, održavana i koji su to iznosi? Šta gospodine Milinoviću mislite o zakonu o javnom RTV sistemu BiH koji predlaže HDZ, a koji podržava Dodik?", zaključio je Govedarica.

Na kraju je rekao kako je konačno došlo vrijeme da Milinović odgovori na postavljena pitanja, jer će u suprotnom, SDS biti prinuđen davati odgovore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije