Govedarica o dokapitalizaciji hidroelektrana na Trebišnjici, uputio upozorenje Dodiku

2
Fena
Govedarica o dokapitalizaciji hidroelektrana na Trebišnjici, uputio upozorenje Dodiku
Print Screen / Vukota Govedarica i Milorad Dodik

"Najava federalnog premijera Fadila Novalića da će elektroprivrede sa sjedištem u FBiH kupovati akcije Hudroelektana na Trebišnjici dodatno je poniženje građana koje nam je priredila aktuelna vlast samo tri dana nakon proslave tridesetog rođendana RS", istakao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS.

„Vlasti predvođene SNSD-om su priredile poniženje RS-a samo par dana nakon Dana Republike najavljujući da će krenuti u dokapitalizaciju Hidroelektrana na Trebišnjici nastavljajući uništavati ovaj vrijedni resurs RS. Ovdje se ne radi o dokapitalazaciji Elektroprivede, već o dokapitulaciji RS koja je vođena politikom SNSD-a u zadnjih 16 godina“ - poruka je Govedarice.

„Nadam se da građani vide kakav je lažni patriotizam napravila ova struktura vlasti, kao što se i nadam da je narod prepoznao razliku između SNSD-ovog „patriotizma“ i SNSD-ovog partiotizma. Do ove situacije nas je doveo SNSD-ov lažni patriotizam i SNSD-ov istinski partiotizam“ - poručio je Govedarica.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Govedarica je kazao da nedomaćinsko upravljanje energetskim sistemom RS-a koje traje već 16 godina i lopovluk u preduzećima Elektroprivrede doveo do toga da danas prodajemo akcije HET-a najboljem ponuđaču, ne pitajući o kome se radi.

„Umjesto da u vrijeme svjetske energetske krize naša Elektoprivreda koja je naslijedila zdrave pogone i infrastrukturu iz prethodne države, iz svoje zarade investira u nove projekte, vlasti nas ponižavaju prodajući naše bogatstvo na berzanskim aukcijama. Dodiku očigledno ne smeta ni bošnjački novac ako njime treba da dobije izbore“ - naglasio je Govedarica.

Ukoliko dođe do dokapitalizacije HET-a, vlasti mogu očekivati narod na ulicama - poručio je član Predsjedništva SDS.

„Hercegovina zavisi od proizvodnje električne energije i prodaja naših resursa jeste prodaja sudbine naroda u hercegovačkim opštinama i Dodik mora da zna da će imati snažan odgovor ako uđe u prodaju“ - zaključio je Govedarica, u saopćenju Sektora za politiku i medije SDS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije