Govedarica: Ideja o referendumu su akti SNSD-a, a ne institucija RS-a

Radiosarajevo.ba
Govedarica: Ideja o referendumu su akti SNSD-a, a ne institucija RS-a
Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je danas da ideja o mogućem održavanju referenduma o statusu Republike Srpske, čije održavanje u 2018. godini je odloženo, ne predstavlja akte Narodne skupštine Republike Srpske, nego SNSD-a.

"Pošto se približava 2018. godina, a SNSD-ovi akti su definisali za tu godinu održavanje referenduma, odnosno statusa Republike Srpske u okviru BiH, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je svjestan tih svojih manipulacija i sada mora da nađe razloge zašto neće održati najavljeni referendum o nezavisnosti", rekao je Govedarica prenosi Srna.

On je istakao da ne postoji taj Srbin koji ne bi želio da svi Srbi žive u jednoj državi ali, nažalost, oni sami o tome ne odlučuju i to je "jasno i vrapcima na grani".

"Trenutno u Narodnoj skupštini Republike Srpske imamo dva referenduma koji su bili u jednoj od vrsta procedura - jedan koji nikada nije objavljen u Službenom glasniku, i koji je opet danas na neki način aktuelan makar u polemikama, i drugi čiji rezultati nikada nisu objavljeni u Službenom glasniku", rekao je Govedarica.

On je ocijenio da Dodik, nažalost, "odgovornost za sve te svoje prevare želi da podijeli sa opozicijom, što samo govori o kakvoj prevarantskoj politici je riječ".

"Da li danas Republika Srpska ili Dodik kao njen predsjednik imaju podršku velikih sila po ovom pitanju - Rusije, Srbije, koje su u svakom momentu bile na stanovištu da treba podržati i da podržavaju Dejtonski mirovni sporazum", upitao je Govedarica.

On kaže da je u pitanju "prevarantska politika" koju očigledno Dodik pokušava da gura u Republici Srpskoj nemajući nikakav osjećaj prema narodu.

"To je jedna neodgovorna politika, a ja želim da se bavim odgovornim politikama. To znači da će SDS u svakom slučaju postaviti pitanje šta su posljedice oduka koje donosimo", rekao je Govedarica.

On kaže da i Dodik i svi, nažalost, vrlo dobro znaju kakve posljedice ovakvih katastrofalnih odluka mogu da budu.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije