Gornji Vakuf zavijen tugom: Za četiri mjeseca četiri dženaze iz porodice Šehić

8
Radiosarajevo.ba
Gornji Vakuf zavijen tugom: Za četiri mjeseca četiri dženaze iz porodice Šehić
Foto: Vrbas Info / Velika tuga u Gornjem Vakufu

Gornji Vakuf-Uskoplje je zavijen tugom. Za četiri mjeseca porodica Šehić iz ovog grada ostala je bez četiri člana od kojih se danas dirljivim porukama na društvenim mrežama opraštaju njihovi sugrađani.

Naime, najprije je 26. novembra u 64. godini umro Vahid Šehić, iznimno poštvani dugogodišnji direktor i profesor Mješovite srednje škole (MSŠ) "Gornji Vakuf" u Gornjem Vakufu-Uskoplju, koji je ostavio veliko traga u obrazovanju u srednjoj Bosni, o čemu je pisao portal Radiosarajevo.ba.

Nešto više od dva mjeseca kasnije, 6. februara 2021. godine, Gornjovrbasku regiju iznimno je potresla vijest da je u 34. godini iznenada preminula Amra Šehić – Gafić, jedina kćerka Vahida i Enise Šehić, koja je teško primila smrt oca.

Iza Amre je ostala šestogodišnja kćerka Amila, učenica prvog razreda Osnovne škole "Gornji Vakuf".

Uslijed prevelike tuge i boli mjesec dana kasnije na Ahiret je preselila i 85-godišnja Fata (rođ. Čaušević) Šehić (85), Vahidova majka i Amrina nana.

Ubrzo nakon smrti nane Fate utvrđeno je da je Enisa (61), Vahidova supruga, Amrina majka i Fatina snaha pozitivna na COVID-19, te da je teško bolesna.

Smještena je u travničku, a potom u bolnicu Nova Bila. Budući se njezino zdravstveno stanje pogoršalo, priključena je na raspirator. Prijatelji porodice kažu da je čak 17 dana bila priključena na uređaj za umjetno disanje. Iako su se ljekari borili za njezin život, zdravstveno stanje se iz dana u dan pogoršavalo, te je 29. marta preminula.

Dženaza Enisi Šehić bit će obavljena sutra na mezarju Rakovice u Gornjem Vakufu-Uskoplju.

Gornji Vakuf-Uskoplje ne pamti u portanom periodu ovoliku tragediju u jednoj tamošnjoj porodici. Tuga je veća jer se radi o izuzetno uvažavanim, vrijednim i čestitim ljudima koji su bili aktivni članovi zajednice, dobrim komšijama, ljudima uvijek spremnim na pomoć i lijepu riječi.

Prema načelniku Općine Gornji Vakuf-Uskoplje Seadu Čauševiću od lokalnih organizacija je upućena inicijativa za proglašenje Dana žalosti.

Iza Vahida i Enise su ostali neutješni sinovi Ermin i Irfan i ostala rodbina, prijatelji, komšije, koji su neizmjerno brinuli za članovima svoje porodice.

Neka je rahmet članovima porodice Šehić i sabur onima koji iza njih ostaju, poruka je brojnih tužnih stanovnika Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije