Gorica Dodik zaprijetila "ćutilozima": Povucite se, dosta ste se krili iza Milorada

9
Radiosarajevo.ba
Gorica Dodik zaprijetila "ćutilozima": Povucite se, dosta ste se krili iza Milorada
Foto: Društvene mreže / Gorica Dodik

Gorica Dodik, kćerka lidera SNSD-a Milorada Dodika, ponovo je govorila o aferi Kiseonik u bh. entitetu RS.

Ona je tako na Twitteru poručila:

"Dosta je više Milorada isturati za sve, zato ga i krive za svaku glupost, a da vi gospodo uživate i da vas je baš briga. A onda kada se riješi situacija prvi se nacrtate da mu tapšete po ramenu", napisala je Dodik.

Slovenci uputili radikalan zahtjev zbog turista koji će ići preko Hrvatske: ‘Ovo traže prvi put'

Slovenci uputili radikalan zahtjev zbog turista koji će ići preko Hrvatske: ‘Ovo traže prvi put'

Pored toga, napisala je da, kada je utvrdi istina i riješi haos - oni koji su dozvolili da sve ovo "gledaju iz prikrajka", treba sami da se povuku.

"Nakon svega ovoga kada se utvrdi istina oko kiseonika i riješi haos koji su dječurlija izazvala, svi oni koji su u vlasti i koji imaju bilo kakve funkcije, a dozvolili su sebi da ovo sve gledaju iz prikrajka i ne oglašavaju se, treba sami da se povuku", napisala je Dodik.

Napomenimo da je prije nekoliko dana banjalučki gradonačelnik, Draško Stanivuković otkrio javno da firma nije registrovana za promet lijekovima.

"Da li javnost RS, doktori, medicinari, pacijenti i građani znaju da na Klinički centar dolazi kiseonik bez licenci, bez atesta, kontrole serije, bez papira koji potvrđuju kvalitet kiseonika. Medicinski kiseonik zvanično jeste lijek, a ova firma nije registrovana za promet lijekovima. Šta se nalazi u ovim bocama, ne mogu da tvrdim, ali te firme nema u registru firmi koje se bave prometom lijekova na veliko", kazao je nedavno Stanivuković.

Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH je jučer firmi TGT Tehnogas Laktaši zabranila proizvodnju i prodaju medicinskog kisika.

"Sačinjen je zapisnik koji niko iz firme nije želio da potpiše, zbog čega im je usmeno zabranjena proizvodnja i promet kiseonika", navodi se u saopćenju Agencije za lijekove BiH.

Jučer su uzeti uzorci iz ove firme te poslani na testiranje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije