Goran Ristić osuđen na 14 godina zatvora za podmuklo ubistvo mladića

Radiosarajevo.ba
Goran Ristić osuđen na 14 godina zatvora za podmuklo ubistvo mladića
Tužilaštvo Brčko distritka BiH dokazalo je optužbe protiv Gorana Ristića kojeg je optužnicom teretilo da  u maju prošle godine u Brčkom zajedno s još jednim licem ubio M.D. (23).

U skladu s optužnicom iz 2015.godine njega je Osnovni sud Distrikta oglasio  krivim za ubistvo na podmukao način (iz člana 163. stav (2) tačka 1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH)  izrekavši mu za ovo krivično djelo zatvorsku  kaznu u trajanju od 14 godina, navodi se u saopćenju Tužilaštva Brčko distrikta.

Podsjetimo,  krajem prošle godine Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Ristića zbog osnovane sumnje da je 23. maja 2015.godine oko 04,00 sata ispred pekare „Dan i Noć“ u brčanskom naselju Grčica  zajedno s još jednim licem lišio života M. D.  

Prethodno provedenom sveobuhvatnom istragom Tužilaštvo je utvrdilo je da je podmuklo ubistvo oštećenog izvršeno upotrebom noževa  nanošenjem  dubokih  ubodnih  rana u  predjelu  vrata,  leđa i nadlaktice oštećenog,  a čemu je prethodila prepirka optuženog i njegovog saizvršioca sa oštećenim.  

Prema navodima optužnice D.M. nije bio u mogućnosti suprostaviti im se u položaju između njih dvojice u koji su ga doveli, a sve u namjeri da ga liše života, pa su mu sa ukupno 5 udaraca izrazito jakog, 7 udaraca srednje-jakog i jednim udarcem slabog intenziteta nanijeli 13 ubodnih rana i jednu reznu ranu u predjelu stražnje strane vrata, gornjih dijelova leđa i lijeve nadlaktice minimalne dubine oko 8 cm ... usljed kojih je i nastupila nasilna smrt D.M

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije