Premijer Konaković oglasio se povodom 'Zvezda Granda' u Zetri

Premijer Konaković oglasio se povodom 'Zvezda Granda' u Zetri
Fena / Elmedin Konaković
Organiziranje estradnog događaja u kojem dominira turbo folk muzika samo dva dana nakon Dana sjećanja na žrtve Srebrenice u dvorani Zetra koja je kantonalno javno poduzeće tema je koja je podijelila sarajevsku javnost.

I dok Ministarstvo za kulturu KS-a kaže da nema nadležnosti nad radom Zetre, a KJP ZOI '84 pod čijim okriljem radi Zetra kažu da nemaju upliva u programski sadržaj već samo iznajmljuju prostor, javnosti se, putem svog Facebook profila, obratio premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.

"Neprimjereno je da se 13. jula u Zetri održi finale Zvezda Granda. Naše majke oplakuju svoje sinove toga dana i Sarajevo ne može zanemariti tu činjenicu.

Organizatori su morali misliti na to ranije. 

Tražit ću danas od rukovodstva ZOI-a da se manifestacija pomjeri ili da organizatori nađu neku novu destinaciju. To što su na odmoru zaposlenici Grand produkcije od 15. meni lično nije posebno bitno", napisao je Konaković.

Podsjetimo, direktor beogradske Grand produkcije Saša Popović izjavio je da je "obećao da će finale Zvezda Granda biti održano u Sarajevu" ali da nije htio da to bude u vrijeme ramazana, niti 9. jula dva dana prije obilježavanja godišnjice Srebrenice. Pošto je cijela Grand ekipa od 15. jula na godišnjem odmoru, jedini dan koji je to moglo da se uradi u Sarajevu je 13. juli, izjavio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije