Nasilje u Sarajevu: Dva lica uhapšena

Fena
Nasilje u Sarajevu: Dva lica uhapšena
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Policijski službenici u četvrtak su uhapsili Č.S. (1981.) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

 

O tome je obaviješteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo, a uhapšeni je predat u Odsjek za zadržavanje uhapšenih osoba pri kantonalnom ministarstvu unutrašnjih poslova.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanaju i dokumentovanaju događaja.

Saobraćajna nesreća
U saobraćajnoj nesreći koja se desila u četvrtak na kolovozu raskrsnice ulica Bosanskih gazija - 12. mart, općina Ilidža, jedna osoba je zadobila teške tjelesne povrede.

Došlo je do sudara putničkog vozila ''audi a3'' kojim je upravljao M.H. (1953.) iz Zavidovićima i teretnog vozila ''vw caddy", kojim je upravljao B.S. (1983.) nastanjen u Visokom.

Putnica iz vozila "audi" M.Z. (1956.) zadobila je povrede, a pomoć joj je ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu.

O tome je obaviješeno Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Nasilničko ponašanje
Zbog sumnje da se nasilnički ponašao prema Sarajliji K.S., policija je u četvrtak uhapsila osobu istih inicijala, također iz Sarajeva rođenu 1965. godine.  

O tome je obaviješeno Tužilaštvo Kantona Sarajevo, a protiv uhapšenog će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Uhapšen H.E. 
Policija je u četvrtak uhapsila H.E. (1985.) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivična djela nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari, na štetu S.I. iz Sarajeva.

O tome je obaviješeno Tužilaštvo Kantona Sarajevo, a protiv uhapšenog će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Stanje u saobraćaju
Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata zabilježene su ukupno 44 saobraćajne nesreće, od toga 41 s materijalnom štetom i tri sa tri lakše i jednom teže povrijeđenom osobom.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno devet vozača.

Isključeno je i 11 osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, tri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i četiri neregistrovana motorna vozila, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije