Goran Čerkez odgovorio na navode Elmedina Konakovića: To su neistine!

5
L. R.
Goran Čerkez odgovorio na navode Elmedina Konakovića: To su neistine!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Goran Čerkez

Danas, 21. februara potvrđeno je ono što se danima spekulira u javnosti - ministar zdravstva Federacije BiH Nediljko Rimac odbio je dati saglasnost za imenovanje prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora KCUS-a.

Rimac je naveo nekoliko razloga zašto je donio ovakvu odluku, o čemu je portal Radiosarajevo.ba pisao - detalje možete čitati OVDJE.

Nakon što je informacija i zvanično potvrđena, u javnosti se digla prilična bura, a žustro su komentirali advokat te bh. novinar Senad Pećanin, ali i ministar vanjskih poslova naše zemlje Elmedin Konaković koji je najavio krivičnu prijavu protiv Nediljka Rimca, pa poručio:

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

"Ministar Rimac je negirao presude sudova u našoj zemlji u istom predmetu kroz koji je prošao prof.dr. Gavrankapetanović u Opštoj bolnici. Grubo je, svjesno, zanemario stav resornog kantonalnog ministarstva koje je poslalo tumačenje da je diploma fakulteta važnija od certifikata. Pogodovao je interesnim grupama koje se protive dolasku Gavrankapetanovića na KCUS.

Podsjećam da je pobjegao i kod smjene Sebije Izetbegović sa mjesta direktorice KCUS, njegov posao morao je završiti premijer u skladu sa svojim nadležnostima. Tad je već bilo jasno da Rimac nije došao da uvede red, a da li je imao lični interes moraju utvrditi nadležni organi. Bodnaruk, Čerkez i još neki uposlenici su imali svoje prste u ovoj, slobodno je možemo nazvati, aferi. Već dugo vedre i oblače u ministarstvu, bez obzira ko je vlast. Lično ću potpisati krivičnu prijavu odmah po povratku u BiH protiv svih aktera na čelu sa ministrom Rimcem."

Potvrđeno: Ismet Gavrankapetanović nije dobio saglasnost da bude generalni direktor KCUS-a

Potvrđeno: Ismet Gavrankapetanović nije dobio saglasnost da bude generalni direktor KCUS-a

Konaković je aludirao na Snježanu Bodnaruk, koja je sekretar Ministarstva, te Gorana Čerkeza, inače pomoćnika ministra u navedenoj instituciji.

Goran Čerkez u izjavi za portal Radiosarajevo.ba kaže da je Konakovićev komentar "iznesena neistina":

"Nisam uopće učestvovao u tom procesu, nisam dokumentaciju nikad vidio i nemam šta drugo kazati", kratko nam je kazao Čerkez. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije