Godišnjica formiranja Herceg-Bosne: Čestitka Čovića, vatromet, okićen grad

Radiosarajevo.ba
Godišnjica formiranja Herceg-Bosne: Čestitka Čovića, vatromet, okićen grad
/ Fena
Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović govorio je u Mostaru na svečanoj akademiji u povodu 25. godišnjice formiranja HZ Herceg-Bosne.

Čović je čestitao svima 25. godišnjicu Herceg-Bosne i rekao kako treba hvaliti sve ono dobro urađeno u to vrijeme, kao i sve one standarde i životne vrijednosti koje su se tada baštinile u HZ HB.

Hrvatski član Predsjedništva BiH govorio je i o tome kako je teško ostvariti sve ono što  Hrvati žele postići u BiH.

"Što smo nekad bliže apsolutnoj institucionalno-ustavnoj jednakopravnosti s Bošnjacima i Srbima uvijek je i pritisak izraženiji", rekao je Čović i dodao da su Hrvati predvodnici evropskog puta u BiH te poručio kako bez apsolutne jednakopravnosti Hrvata u BiH nema niti Bosne i Hercegovine.

Prije Čovića prisutnim su se obratili zastupnik u Hrvatskom saboru Željko Raguž i predsjednik udruge HZ HB Vlado Šoljić.

Uoči svečana akademije, na spomen-obilježje svim poginulim hrvatskim braniteljima ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, vijence su, uz ostale, položili hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

U Mostaru je u organizaciji HNS-a priređen i veliki vatromet s brda Hum, a grad je okićen zastavama hrvatskog naroda, javlja Blic.

Rasti sine, jednom znat ćeš, samo rasti, dočekat ćeš

Povodom oblježavanja 25. godišnjice osnivanja Hrvatske zajednice Herceg Bosne postavljen je veliki transparent u Ulici biskupa Čule, na ogradi Biskupije u Mostaru  s prigodnom porukom, javlja Prvi tv.

Na transparentu stoji poruka : 'Rasti sine, jednom znat ćeš, samo rasti, dočekat ćeš'.

Pored transparenta stoji i poruka podrške nedavno uhićenim časnicima HVO-a iz Orašja. 

Transparent - Godišnjica formiranja Herceg-Bosne: Čestitka Čovića, vatromet, okićen grad

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije