Govedarica: Karadžić je najvažniji srpski političar poslije Pašića

Radiosarajevo.ba
Govedarica: Karadžić je najvažniji srpski političar poslije Pašića
/ Vukota Govedarica
Novi predsjednik banjalučkog SDS-a u velikom intervjuu za izdanje Nedeljnika u Republici Srpskoj najavio je kandidaturu za predsjednika RS-a.

On je, između ostalog, za Nedeljnik govorio i o odnosima s prvim predsjednikom stranke Radovanom Karadžićem, kao i o tome kakvu saradnju očekuje s premijerom Aleksandrom Vučićem.

U ovom intervjuu, Vukota Govedarica je između ostalog rekao: “Radovan je živa historijska ličnost, historijska slika, koja po mom uvjerenju, poslije Nikole Pašića, nije bila viđena na ovim prostorima. Pašić je posljednji srpski političar koji je bio kadar da razmišlja i dugoročno posmatra stvari, strateški ih postavlja. Radovan je prvi poslije njega dobio jednu važnu bitku za srpski narod.”

Na pitanje da li se čuje s Karadžićem, on je odgovorio: “S vremena na vrijeme on me pozove. Otkako sam predsjednik, čuli smo se dva puta. Razgovaramo o svemu, najmanje o politici. Pričamo o epskim pjesmama i poljoprivrednim kulturama. Naravno, tu su i neki politički stavovi.”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije