Danas je predložen za novog šefa SDS-a: Ko je Vukota Govedarica

Radiosarajevo.ba
Danas je predložen za novog šefa SDS-a: Ko je Vukota Govedarica
ATV / Vukota Govedarica
Glavni odbor SDS-a je na sjednici koja se održala danas u Istočnom Sarajevu jednoglasno podržao prijedlog stranačkog Predsjedništva da Vukota Govedarica bude izabran za novog predsjednika SDS-a.

O ovom prijedlogu izjasnit će se Skupština SDS-a koja bi se mogla održati sljedeće nedjelje u Banjoj Luci.

 

Dosadašnji predsjednik SDS-a Mladen Bosić se ubrzo nakon izbora povukao s funkcije, preuzevši odgovornost zbog loših rezultata stranke.

 

Potpredsjednik SDS-a, Vukota Govedarica, rođen je 1976. godine u Gacku. Završio je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu 2000. godine. Sa suprugom Oliverom i djecom Stefanom i Katarinom živi u Gacku.

Nakon završetka studija postaje tehnički direktor kulturno-sportskog centra u Gacku. U rodnom gradu je i danas predsjednik Guslarskog društva „Tešan Podrugović“ i muškog odbojkaškog kluba.

Član je SDS-a od 1999. godine. Bio je predsjednik Omladine SDS-a, a već dugi niz godina je potpredsjednik Stranke.

Prvi put je na izborima učestvovao 2004. godine, kada je izabran za odbornika u Skupštini Općine Gacko. Dvije godine kasnije na izborima osvaja mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NS RS), a potvrđuje ga i na općim izborima 2010. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije