Genjac: Izetbegović učinio sve što je morao i mogao prema žrtvama

Fena
Genjac: Izetbegović učinio sve što je morao i mogao prema žrtvama
Predsjednik Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (GOSDA) Halid Genjac izjavio je uoči sjednice tog odbora koja je u toku u Sarajevu da se radi o redovnom zasjedanju.

Tema će biti aktuelna politička situacija, posebno nakon odnosa Međunarodnog suda pravde u Haagu prema apelaciji za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

"Bit će riječi i o daljim reformama na evropskom putu BiH te reformama izbornog zakona", kazao je Genjac.

Kada je riječ o odbijanju apelacije od Međunarodnog suda pravde u Haagu, rekao je da treba prestati s kalkulacijama vezano za odnos prema tom pitanju u javnosti.

"To je uočljivo ignorisanje navođenja pravne argumentacije i pravila suda", kazao je Genjac povodom odbijanja zahtjeva za reviziju. 

Tvrdi da je predsjednik SDA i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović učinio sve što je morao i mogao prema žrtvama, kada je u pitanju podnošenje apelacije Haškom sudu.

Odgovarajući na novinarska pitanja, predsjednik GOSDA  istakao je da pitanje legitimiteta Sakiba Softića kao agenta BiH  u Haškom sudu ne treba posmatrati kao crno-bijelu stvar.

U odgovoru na apelaciju iz BiH Sud se ne poziva na statut niti na sudska pravila, riječju, na pravnu osnovu za odbijanje apelacije, komentar je Halida Genjca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije