! / Generalni sekretar SNSD-a: Visoki predstavnik će poduzeti mjere prema Bošnjacima

13. 02. 2019. u 08:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović izjavio je da Bošnjaci treba da se dogovore ko će od njih učestvovati u vlasti na državnom nivou i da se može očekivati da kažu da li želi u vlast sa pobjednicima iz srpskog i hrvatskog korpusa.

„Bošnjački korpus ima neke bojazni od korpusa koji dolazi iz srpskog i hrvatskog dijela i zbog tih bojazni su osporili imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara. Oni koji su sada na vlasti na zajedničkom nivou, a koji su u tehničkom mandatu trebali bi da kažu – stop, izgubili smo izbore i povlačimo se“, rekao je Petrović sinoć za Alternativnu televiziju.

On je rekao da bošnjački političari moraju poštovati izbornu volju druga dva naroda i tražiti najmanji zajednički sadržilac da bi BiH živjela, jer se BiH ne može zamisliti bez izbornih pobjednika iz Republike Srpske, ili bez pobjednika iz reda hrvatskog naroda.

Petrović smatra da će EU i visoki predstavnik preduzeti neke mjere prema Bošnjacima koji ne žele da delegiraju učesnike vlasti na državnom nivou.

„Bošnjački korpus, odnosno njegova vladajuća struktura nametnula je jednu više nacionalnu priču. Vidjeli ste ovo što je bilo na Koševu, vidjeli ste da postoji mržnja. Mi želimo da radimo, a ako oni to ne žele, već da prave konflikt, to je njihov problem. I oni će stagnirati, to je katastrofalno za njihovu budućnost“, naveo je Petrović.

Govoreći o zajedničkom nastupu srpskih političkih partija u Sarajevu, Petrović je naveo da je SNSD spreman za zajedničko djelovanje, ali da to ne znači i da se dijele funkcije.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA