Dodikov SNSD postao partner sa Komunističkom partijom Kine

Radiosarajevo.ba
Dodikov SNSD postao partner sa Komunističkom partijom Kine
Nakon što je prije nekoliko dana otputovao u Kinu, predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, pred sam kraj sedmice sastao se sa liderima Komunističke partije ove države.

Dodik je tim povodom u Pekingu izjavio da je veoma važno da Komunistička partija potakne kineske kompanije da više ulažu u Republiku Srpsku, s obzirom na značaj partije u kreiranju politike ove države.

"Komunistička partija je rukovodeća snaga Kine. Partija i njeno rukovodstvo osmišljavaju sve važne politike, a državni organi to sprovode veoma disciplinovano i uspješno", rekao je Dodik, koji je i lider SNSD-a, a prenosi Glas Srpske.

Nakon sastanka sa šefom Odjeljenja za međunarodne poslove Komunističke partije Kine Song Taom, Dodik je rekao da je važno što su razgovarali o uspostavljanju ekonomske saradnje, s obzirom na to da je partijska saradnja najbolji uvod u dobru ekonomsku saradnju.

"Na sceni je projekat „Jedan put-jedan pojas“ koji podrazumijeva ekonomsku saradnju. Važno je da svi ti projekti koje možemo da privučemo u Republiku Srpsku nisu politički uslovljeni. Primjećuje se da je Komunistička partija veoma modernizovana i može da odgovori izazovima. Kreator je uspješne Kine koju vidimo", rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.

On je najavio da će krajem mjeseca delegacija Komunističke partije Kine posjetiti Banjaluku, dok će delegacija SNSD-a otići u desetodnevnu posjetu Kini.

"Ovdje se spominje uspjeh ostvaren izgradnjom Termoelektrane Stanari. Važno je da nastavimo tu saradnju, kineske kompanije pokazuju sposobnost da mogu na najbolji mogući način da realizuju te projekte", kaže Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije