Reakcije / General Dudaković o Divjaku: Kamen temeljac u borbi za opstojnost BiH

08. 04. 2021. u 21:11:00 F.V.

Shares: 2692

General Atif Duraković, legendarni komandant odbrane Bihaća, s tugom je dočekao smrt generala Jovana Divjaka. Kaže da mu je neizmjerno žao jer smo u ovom trenutku izgubili istinskog borca za državu BiH.

“Ostao je dosljedan svojim plemenitim, univerzalnim ciljevima za koje se školovao i radio. Bio je poznat po neposrednosti, metodičnosti, ostat će kamen temeljac u borbi za opstojnost Bosne i Hercegovine. Bio je korektor određenih događanja, izuzetno obrazovan, dobrog nastupanja... Kao što je na vrijeme prepoznao opasnosti su se nadvile nad nama, tako je i njega prepoznao narod, prije svega u Sarajevu. Njegova poratna borba za mlade gdje je težište dao na edukaciji, impresivna je. Često je govorio da samo obrazovanje može spasiti Bosnu i šire”, kazao je general Dudaković za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, u Sarajevu je danas u 84. godini preminuo bivši general Armije Republike Bosne i Hercegovine Jovan Divjak, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz više izvora. Jovan Divjak (rođen 11. marta 1937. g.), bosanski general i pisac. Jedan od najpopularnijih generala Armije RBiH i drugi čovjek Armije.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA