Gdje su danas radovi i obustave saobraćaja

Fena
Gdje su danas radovi i obustave saobraćaja
Pixabay / Ilustracija
Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja.

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozorava se na smanjenu vidljivost, zbog magle. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. 

Zbog neophodnih radova, danas od 08.00 do 18.00 sati planirana je obustava saobraćaja u preticajnoj traci dionice autoputa   A-1 Drivuša-Kakanj (od petlje Drivuša do nužnog prelaza). Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška (zbog izgradnje vijadukta) za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.

Zbog neophodnih radova u tunelu Ivan (M-17 Sarajevo-Konjic) i danas će se saobraćati naizmjenično- jednom trakom. Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene sgnalizacije, a izdvajaju se putni pravci: Jablanica-Mostar, Buna-Tasovčići, Nemila-Topčić Polje, Banja Luka-Čelinac, Priboj-Simin Han, Rakovica-Kobiljača, kao i puteve na području Gračanice (M-4), Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Na graničnim prijelazima promet vozila, za sada, protiče uz zadržavanja do 30 minuta. Tokom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila, posebno na prijelazima na jugu zemlje. 

Danas će, u vremenu od 16.00 do 21.00 sati, zbog deminerskih radova u Hrvatskoj za saobraćaj biti zatvoren GP Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije