Za napad u vozu odgovoran 17-godišnji Afganistanac

Radiosarajevo.ba
Za napad u vozu odgovoran 17-godišnji Afganistanac
EPA / S lica mjesta
Troje ljudi teže je povrijeđene u ponedjeljak navečer u vozu u Njemačkoj, nakon što ih je sjekirom i nožem napao 17-godišnji Afganistanac. Jedna osoba lakše je povrijeđena, a njih 14 je dobilo liječničku pomoć zbog šoka.

Afganistanac, koji je u Njemačku došao kao izbjeglica bez roditelja, napao je putnike u blizini Würzburga u sjevernoj Bavarskoj, u vozu koji prometuje između Treuchlingena i Würzburga, a potom je ubijen u okršaju s policijom.

"Nakon napada na više putnika, počinitelj je pobjegao, ali je tom prilikom naletio na nekoliko specijalnih policajaca koji su ga ustrijelili nakon što je i njih napao nožem", rekao je bavarski ministar za unutarnje poslove Joachim Herrmann za javni servis ARD u utorak rano ujutro.

Na pitanje može li potvrditi napise dnevnika Bild, koji je ustvrdio da je napadač pri napadu na putnike uzvikivao "Allahu Ekber", Hermann je izjavio kako je "bilo uzvika". No, javlja Index, nije želio spekulirati o motivu napada, tako da još nije jasno radi li se o terorizmu ili nečem drugom.

Afganistanac koji je u Njemačku došao kao izbjeglica bez roditelja, u posljednje vrijeme je živio kod jedne skrbničke porodice u blizini Würzburga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije