Vremenska prognoza: Moglo bi pasti kiše

Radiosarajevo.ba
Vremenska prognoza: Moglo bi pasti kiše
AA / Ilustracija
Jutros je u Bosni bilo umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 8 stepeni, Bugojno, Ivan-sedlo i Sokolac 14, Drvar, Jajce, Kupres, Livno i Sarajevo 15, Goražde, Tuzla i Zenica 16, Sanski Most, Srebrenica i Zvornik 17, Bihać i Doboj 18, Banja Luka i Prijedor 19, Bijeljina i Gradačac 20, Trebinje 21, Neum 24, Mostar 25 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 950 milibara, za 7 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Stabilnije vrijeme, duži sunčani intervali i porast temperatura zraka ugodno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i ne pretjerivati s aktivnostima, osobito u drugom dijelu dana kada će se djelimično pojačati osjet sparine.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije na jugu i jugozapadu. Tokom dana, uz nešto više oblačnosti, u centralnim i sjeveroistočnim područjima može pasti malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Po kotlinama i uz riječne tokove s maglom ili niskim oblacima. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Najviša dnevna temperatura od 23 do 28, na jugu od 29 do 32 stepena.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno vrijeme. Prijepodne s niskim oblacima. Tokom dana, razvojem oblačnosti moguć je i kratkotrajni pljusak. Najviša dnevna temperatura oko 24 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije