Forto: Tačno je da je firma u vlasništvu mog oca dobila pandemijske poticaje

/ Komentari (10)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Tuner

A kako citam dobili su mnogi. Neki po Hercegovini kupovali Q8 od 400000 koliko su dobili kao Pomoc. ***

654

I TOE TA NASA STRANKA JOS JEDNOM NEKA SE ONA KOZA CU****A JAVIDA NEKOG OKRIVI A U NASOJ STRANCI LOPOV DO LOPOVA

*** Forto! Sad si me razocaro!

>>A kako citam dobili su mnogi. Neki po Hercegovini kupovali Q8 od 400000 koliko su dobili kao Pomoc. ***

Admir

Ovaj Forto je čisti promašaj NS! Prvo paušal pa sad i otac da pokupi kajmak za vrijeme korone. Slažem se da su mnogi dobili novac ali ne možeš dati genge svom babi jer tako ti postaješ korumpiran a otac NESPOSOBAN!

Miki

Kvaka je u tome sto je ta firma u pandemiji imala bolje poslovanje, nego prije pandemije. Znaci nije ostvarila gubitak, sto je bio uslov da se dobije taj podticaj.

JA1

Sta je sporno ovdje? Covjek dobio poticaj pa sta i ja sam ga dobio kao i mnoge firme. I odmah se digne bula da je forto lopov i to buka od koga od najvecih lopova u SDA ali njihovi glasaci iliti navijaci ne osudjuju svoje lopove, ti je glavna razlika izmedju nase stranke i SDA lopova. Oni cak ne moraju ni da se pravdaju za svoje lopovluke jer samo lopovi glasaju za njih.

forto ublehaš

1988g osnovao mu otac firmu s srbinom. U ratu je zajedno s poslovnim prostorom na ciglanama prepisali na sebe i ostavili čovjeka bez svega. Inače FGR, a roditelji s sela iz opštine Novo Goražde RS.

neko

Bukvalno ništa nezakonito samo da se izmislili senzacija kako bi rekli svi su oni isti. E pa nisu, trojka je za sada puno bolja

neboiznadbosne

Zakon o prevenciji i suzbijanju korupcije KS koji predložila Vlada KS sa Edinom Fortom na čelu.Ovim zakonom predviđeno je da nosilac javne funkcije ne može glasati o pitanjima koja se tiču privrednih društava njegovih srodnika. Forto je nosilac javne funkcije i glasao je . I naravno,u sukobu je interesa i ovo je krivično djelo. Puka suprostavljenost jednoj nacionalnoj stranci( SDA), a koaliranje s njenom radikalnom frakcijom( NIP), ne samo da nije prirodna,potrebna i moralna,već je urusila Nasu stranku u Gradu,sve na celu s njenim nesposobnim i izvikanim kadrovima: od Forte do Stete .

Neboiznadbosne

Navedeni Zakon nije konacno usvojen,ali ga je predlozila Vlada Edina Forte,pa on snosi politicku i moralnu odgovornost. U clanu8.Zakona,doslovno stoji":Nosilac javne funkcije ne moze glasati po bilo kom pitanju koje se direktno tice privrednog drustva u kojem nosilac javne fu nkcije ili njegov bliski srodnik imaju interes. Nosilac javne funkcije koji se nadje u situaciji iz stava 1.ovog clana,suzdrzace se od glasanja i nece preduzimati nikakve sluzbene radnje,koje bi mogle direktno utjecati na privredno drustvo u kojem taj nosilac javne funkcije ili njegov blizak srodnik imaju interes." Kako Zakon ceka konacno usvajanje,a predlozila ga je Vlada Forte,on snosi politicku,moralnu i ljudsku odgovornost.Sramota,Forto.Tvoj ministar Steta odbija dati ugovor na uvid o kupovini tramvaja,kao da se radi o nabavci u Pentagonu i jos to proglasava sluzbenom tajnom,pruga u Sarajevu nije ni blizu zavrsetka,odrzavas sjednice Vlade u Pazaricu i pozivas se na Poslovnik u kojem takvo odrzavanje sjednica nije predvidjeno,zdravstvo i obrazovanje su sramota,a ministrica ne daje makar izjavu o djetetu koje su vrsnjaci isprebijali gotovo do smrti.I sve nazivas klevetama? Hajde,Forto,i ti i tvoji ministri!

/ Najnovije