Forto: Tačno je da je firma u vlasništvu mog oca dobila pandemijske poticaje

10
Radiosarajevo.ba
Forto: Tačno je da je firma u vlasništvu mog oca dobila pandemijske poticaje
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Edin Forto

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto oglasio se o, kako je rekao, kleveti o firmi njegovom oca.

Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

"1. Tačno je da je firma u vlasništvu mog oca dobila pandemijske poticaje kao i hiljade drugih firmi koje su aplicirale za pokrivanje minimalnih doprinosa s ciljem očuvanja radnih mjesta. Javni poziv je sproveden po jasno utvrđenim propisima za sve pravne subjekte koji su zabilježili pad prihoda.

Ministarstvo pravde i uprave donijelo odluku: Elmir Pilav više nije predsjednik UFSIKS

Ministarstvo pravde i uprave donijelo odluku: Elmir Pilav više nije predsjednik UFSIKS

Firma u vlasništvu mog oca dobila je u jednom navratu 6.690 KM, a u drugom navratu 13.398 KM, čime je osiguran kontinuitet radnih mjesta 11 uposlenika. Nije tačno da to ima ikakve veze s mojim političkim angažmanom, ili da spada u domen sukoba interesa.

Edin Forto najavio gradnju novog naselja u Sarajevu

Edin Forto najavio gradnju novog naselja u Sarajevu

2. Firma mog oca postoji od 1988. godine. Iako je firma u svom višedecenijskom uspješnom poslovanju radila i značajan broj projekata vezanih za Kanton Sarajevo, prilikom mog dolaska u Vladu donijeli smo porodičnu odluku da se firma više ne prijavljuje na tendere koji su na bilo koji način vezani za KS. To je za nas bila jednostavna odluka temeljena na našoj etici. Moja porodica trpi direktnu štetu zbog mog političkog angažmana za razliku od uobičajene prakse da porodice profitiraju od političkog angažmana svojih članova. Upravo zato što toj praksi stajemo u kraj dolazi do ovakvih prljavih klevetničkih napada.

3. Dovodeći u vezu poslovanje firme sa mojim političkim angažmanom pojedini mediji ugrožavaju poslovanje višedecenijski uspješne firme koja će zaštitu potražiti na sudu.

Svjestan sam da se u nedostatku stvarnih afera oponenti okreću kreiranju lažnih.

Zato ću odmah lično od Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom zatražiti da ispita ovaj slučaj i utvrdi radi li se o sukobu interesa", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije