Edin Forto o tome zašto se sjednica održava u Lazy Horseu

6
Radiosarajevo.ba
Edin Forto o tome zašto se sjednica održava u Lazy Horseu
Foto: N1 / Edin Forto

Vlada Kantona Sarajeva današnju sjednicu neće održati u zgradi Vlade, već u prirodnom ambijentu Konjičkog centra "Lazy Horse" u Tarčinu.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto nije znao da će ova odluka Vlade, da sjednicu održi van zgrade, biti vijest.

“Poslovnik Vlade KS dozvoljava održavanje sjednice van zgrade i to smo uradili više puta. Nisam znao da će ovo biti vijest. Dnevni red nije pretjerano obiman, ali postoji jedna izrazito vazna tačka, a to je rebalans finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja. Ono što nam je potrebno da neke strateške stvari radimo mimo kancelarije. Ono što je bitno je da je radni dan i da danas radimo. Rebalans se radi zbog kolektivnih ugovora, da se uradi tačno, da se proslijedi u skupštinsku proceduru i da se se to usvoji i počne primjenjivati”, kaže Forto.

Sergej Barbarez se oglasio dok su svi spavali, njegova objava oduševit će bh. navijače

Sergej Barbarez se oglasio dok su svi spavali, njegova objava oduševit će bh. navijače

Opozicija u KS je imala zamjerke na odluku Vlade da sjednicu održi u Konjičkom centru “Lazy horse” u Tarčinu. Stranka demokratske akcije postavila je Vladi KS nekoliko pitanja:

"Zašto se sjednica Vlade održava na ovoj lokaciji? Koliko će koštati reprezentacija i ko će je platiti? Ako neće biti plaćena, zašto neće? Zašto Vlada promovira i privileguje privatni konjički klub? Postoji li Odluka o pokrivanju troškova sjednice? Je li lokacija odabrana u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, ili je zaključen direktni sporazum?".

Premijer KS Forto je kazao da je ovo bila praksa i prijašnjih vlada i da u ovome ne vidi ništa sporno.

"To smo radili prije i radićemo to u budućnosti", odgovorio je Forto za N1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije