Edin Forto nakon susreta s Escobarom: "Izbori će biti održani"

10
Radiosarajevo.ba
Edin Forto nakon susreta s Escobarom: "Izbori će biti održani"
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Edin Forto

Gabriel Escobar, specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan, sastao se jutros s liderima Trojke.

Edin Forto, predsjednik Naše stranke, kaže da ono što je na sastanku rečeno ulijeva optimizam:

„SAD će nesumnjivo nastaviti biti garant stabilnosti u Bosni i Hercegovini. Intenzivirat će svoj rad na približavanju Bosne i Hercegovine ka EU. Vrlo važno uvjeravanje gospodina Escobara je to da će izbori biti održani i da neće nikom biti dozvoljeno da građanke i građane BiH drži kao taoce onih politika od kojih korist imaju samo pojedinci.

Našoj stranci je značajno kao oslonac u našoj borbi imati američku administraciju. Naš fokus bit će međunarodno osnaživanje BiH. Na tom polju smo i dosad imali uspjeha: Berlin, London, Brisel, Hag, samo su neke od adresa koje smo obišli i imali uspješne diplomatske lobističke aktivnosti koje su doprinijele osnaživanju građanske vizije u BiH", kazao je Forto.

Trenutna vlast ne zna osnažiti BiH u međunarodnom okruženju, tvrdi Forto i ističe da Naša stranka zna i hoće.

"Escobar je također rekao da u fokusu američke pažnje u BiH ostaje borba protiv korupcije. Kao Trojka, u Vladi KS napravili smo najveće iskorake u državi kad je ta problematika u pitanju i tu borbu nastavljamo", poručio je Forto, navodi se u saopćenju Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije