Forto odgovorio sindikalcima: Možemo razgovarati u decembru

1
Radiosarajevo.ba
Forto odgovorio sindikalcima: Možemo razgovarati u decembru
Foto: Press KS / Edin Forto

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto odbacio je stav predstavnika sindikata iznesen na današnjoj konferenciji za medije “da Vlada Kantona Sarajevo pregovara sama sa sobom kada je u pitanju osnovica za obračun plata budžetskim korisnicima u KS”.

Podsjetio je i da je nedavno održan sastanak s Koordinacijom sindikata, prilikom čega je upućen poziv i za nastavak razgovora u decembru.

“Tada ćemo znati u kojoj fazi je proces donošenja izmjena Zakon pripadnosti javnih prihoda FBiH, koji bi mogao imati izrazito negativan uticaj na Budžet Kantona Sarajevo.

Objavljena prognoza za naredne dane: Za vikend temperature i do 27 stepeni

Objavljena prognoza za naredne dane: Za vikend temperature i do 27 stepeni

Želim podsjetiti javnost da sindikati traže povećanje plaća koje bi budžet koštalo oko 145 miliona KM. U isto vrijeme, ova Vlada je svjesna svakodnevnih povećanja troškova života i inflacije”, kazao je premijer Forto.

Potcrtao je i da su u Vladi KS spremni razgovarati, te naglasio kako bi to u ovome trenutku bilo neodgovorno pregovarati o tako značajnom preusmjerenju budžetskog novca u plate, s obzirom da još nije poznato kako će izgledati budžet za narednu godinu.

“Pozivamo sindikate na nastavak razgovora na sastanku koji je planiran u decembru”, zaključio je premijer Forto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije