Federalno ministarstvo obrazovanja o početku nastave na fakultetima

1
Radiosarajevo.ba
Federalno ministarstvo obrazovanja o početku nastave na fakultetima
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Ilustracija

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke saopćilo je da je svečani početak nove akademske 2021/2022. godine predviđen 4.10.2021. godine, na Sveučilištu u Mostaru, Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru i Univerzitetu u Tuzli.

Brucoši na Univerzitetu u Sarajevu s nastavom u novoj akademskoj godini počinju također u ponedjeljak, dok će za studente starijih godina, prema dosadašnjim informacijama, nastava početi 18.10.2021. godine.

Nova akademska godina na univerzitetima u Zenici i Bihaću počet će 11.10.2021. godine.

Na svim javnim univerzitetima u Federaciji BiH predviđeno je klasično održavanje nastave, uz poštivanje epidemioloških mjera koje su na snazi.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/ čestita početak nove akademske 2021/2022. godine svim studentima i profesorima na visokoškolskim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine, sa željom da uspješno realiziraju svoje studentske aktivnosti i obaveze, te da ostanu dobro i zdravo.

Također, iz Ministarstva obavještavaju da će uskoro biti objavljen javni poziv za podrške iz oblasti proširenog studentskog standarda, i to za podršku studentima sa invaliditetom, te za poticaj školovanju Roma, a odnose se na studente - državljane BiH s prebivalištem na području Federacije BiH, koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama u BiH.

Istovremeno će biti objavljen i poziv za kandidiranje studenata za dodjelu podrške najboljim studentima, državljanima BiH, koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama u Federaciji BiH, saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije