Forto: 'Čeka nas puno posla, samo u sektoru transporta moramo usvojiti 1.400 zakona'

5
Radiosarajevo.ba
Forto: 'Čeka nas puno posla, samo u sektoru transporta moramo usvojiti 1.400 zakona'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Edin Forto

Predsjednik Naše stranke Edin Forto obratio se javnosti tokom press konferencije povodom toga što je Bosna i Hercegovina 21. marta dobila pregovarački status. 

"Mi smo koalicija Trojka i radimo za Bosnu i Hercegovinu. To govorim zato što smo mi od četvrtka do kasno sinoć malo smo i lijepo osjećali jer smo napokon zauzeli taj evropski kurs koji je međunarodno ovjeren, a nije samo naša želja. Već danas smo tu da radimo", rekao je Forto.

Edin Forto je čestitao svim građanima koji glasaju za ovu koaliciju i koji ne glasaju da BiH zauzela evropsku perspektivu.

Na aerodromu u Sarajevu oduzeta veća količina neprijavljenog novca u ličnom prtljagu

Na aerodromu u Sarajevu oduzeta veća količina neprijavljenog novca u ličnom prtljagu

"Iz evropske perspektive BiH ne smije izaći dok ne ostvarimo ono što je bitno, a to je da sjedimo za istim stolom i glasamo ravnopravno sa najjačim državama u Evropi", naglasio je predsjednik Naše stranke.

Forto je istakao da samo u sektoru transporta usklađivanje našeg zakonodavstva sa evropskom stečevinom će zahtijevati da Vijeće ministara, Parlament BiH, entitetske vlade i svi nivoi vlasti koji budu učestvovali usvoje 1.400 zakona, podzakonskih akata, odluka itd. I to samo u transportu.

"I neki stručnjak je nedavno objavio da se radi o 100.000 stranica gusto kucanog teksta evropske stečevine. Slavlje smo završili sinoć. Niko ne kaže da će biti jednostavno, ali mi Trojka nećemo odustati", naveo je Forto.

Predsjednik Naše stranke je na kraju zahvalio Nerminu Nikšiću i Elmedinu Konakoviću koji su, kako je kazao, pokazali mudrost kada tokom napada na ustavni poredak i velikih kriza u prethodnih godinu dana, "ali koji su izdržali i poveli sve na ovaj evropski put".

Na press konferenciji se obratio i predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković, a njegovo obraćanje možete pročitati OVDJE.

Također, javnosti se obratio i predsjenik SDP-a BiH Nermin Nikšić, a evo šta je poručio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije