Konaković: 'Pozivam opoziciju na svim nivoima vlasti da se ujedinimo'

6
A. S.
Konaković: 'Pozivam opoziciju na svim nivoima vlasti da se ujedinimo'
Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković obratio se u ponedjeljak, 25. marta, javnosti na konferenciji za medije Trojke, povodom historijskog pomaka na putu integracija naše zemlje u Europsku uniju.

"Zahvaljujem se da prisustvu velikog broja medija. imamo pravo da podijelimo radost s vama. Posebno mi je drago da vidite jedan mali dio tima koji je promijenio paradigmu u Bosni i Hercegovinu. Koji je donio neograničenu količinu hrabrosti", kazao je Konaković.

Zatim je pohvalio i lidere Trojke...

Putin izdao naređenje: Rusija počinje vježbe upotrebe taktičkog nuklearnog oružja

Putin izdao naređenje: Rusija počinje vježbe upotrebe taktičkog nuklearnog oružja

"Trojka je kao projekat potpuno opravdala svoja očekivanja. Napravili smo u ovom periodu između nas toliko kompromisa koji su na kraju nagrađeni jednom prelijepom viješću iz Brisela", dodao je Konaković.

Naglasio je da ljudi iza njih i još hiljade osoba su uradili jedan 'lavovski posao'.

"Mi smo pokazali da je u ovoj zemlji moguće sjediti, dogovarati i razgovarati.... Svjedočite da je ova koalicija usvojila 16 evropskih zakona, usvojila najveći budžet u historiji BiH, počela saradnju sa Europolom i Frontexom. To su sve rezultati teškog i mukotrpnog rada", rekao je šef diplomatije Bosne i Hercegovine.

Govorio je i one koji kritikuju poteze Trojke.

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/nermin-niksic-iskreno-uspjeli-smo-prodati-bih-evropskoj-uniji-bez-ispaljenog-metka/538649[/related]
 
"Mislio sam, kad smo bili pri kraju, kada smo znali da bi to moglo ići pozitivnom rješenju, da ću danas imati potrebu da se nagovorim onima koji su nas izlagali neprincipijelnim pritiscima. Ali nemam taj poriv, nego suprotan, da ih pozovem sve zajedno. Pozivam im da se priključe našoj priči", poručio je Konaković, naglasivši da su nakon 48 sati odmora i lijepe vijesti iz Brisela odmah krenuo u nove pobjede.

I za kraj je rekao:

"Pozivam opoziciju na svim nivoima vlasti da prestane sa destrukcijama i da se ujedinimo u ovom trenutku koji za Bosnu i Hercegovinu jeste historijski."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije