Forto: BiH sa ovakvim mehanizmima teško da se može izboriti sa ogromnim administrativnim procedurama

/ Komentari (22)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

MoneyForNothing

Jao, slunto otvorio oči.

071

Ne bi ni mehanizmi bili problem da nisu samo alatka u rukama organizovanih kriminalnih grupa. Da imamo prave politicke stranke, normalno pravosudje i da se redovno odgovara za kriminal, nikom mehanizmi blokade ne bi ni trebali. Ovako uredjena drzava samo sluzi onima koji nikada nisu ni imali legitimitet (nikada niko cak ni u 'svom' glasackom tijelu nije ostvario veliki uspjeh, obicno se i sa kradjom vrte oko 15-20% glasova glasackog tijela), a onda im mehanizmi blokade omogucuju da lazu, kradu i ubijaju bez posljedica. Vrlo jednostavno. I svakom ko iole razmislja svojom glavom to mu je bilo jasno jos u decembru 1995. godine. Nije ovo nista komplikovano za shvatiti. Nego mene zanima sta ko namjerava da uradi po ovom pitanju dok se nije iselio i posljednji covjek iz BiH? To kako se nesto eto ne moze, to vise nikog ne interesuje.

Reuf

Jel ti sad jasno kako je Zapad muslimane strpao na 23% teritorije po uzoru na Palestinu (Bihac=Gaza, Fildzan=Zapadna obala)...i od 56% muslimana napravio manjimu u BiH, razvlaceci im administrativno pamet sa opcinama, gradovima, kantonima, federacijom i drzavom ispreplicuci nadleznosti sa paritetom 3-3-3 nigdje postojece nekakve konatitutivnosti. Ah da, ti si Ostali, to tebe ne zanima...al si skotno da te dotice nakon 30god. Malo si

KAD OVOG ANEMICNOG SMRADA VIDIM

NE IZLAZIM IZ KUCE CJELI DAN DA NE OGRAJIŠEM!

Ne pijem dok Paja vozi

***

neko iz mase

Lesinar dezerterski, odvratan lik koji laze i pokusava manipulisati sa narodom u nadi za novim mandatom. Prokuzen si odavno i svojim djelima si potpisao svoj kraj u politici. Predao si Mostar Kordicu, Dodiku isporucio 100 miliona za zgradu u BL, sopstvenom ocu poklonio novac za firmu, Igoru Dodiku dodjelio visemilionske ugovore, posrzao tuku Ivanu u pljuvanju Reisaitd, itd. Previse stete da bi bilo slucajno ili u neznanju. Ti si jednostavno ono sto je Stjepan Kljujic davno skonto, tj izdajnik i svi vi u Vasoj Stranci.

KOla

sve bas tako

Ne pijem dok Paja vozi

***

Povuci - potegni

Haman Forto zar ne vidiš da nas EU vuče za nos zadnjih 20 godina. Stalno nekakve dodatne uslove postavljaju. Nego najbolje daj ti njima rok. Ako nas do određenog datuma ne prime, onda im reci da idemo u BRIKS. Pa da barem znamo na čemu smo.

Nije zapad

Jel ti sad jasno kako je Zapad muslimane strpao na 23% teritorije po uzoru na Palestinu (Bihac=Gaza, Fildzan=Zapadna obala)...i od 56% muslimana napravio manjimu u BiH, razvlaceci im administrativno pamet sa opcinama, gradovima, kantonima, federacijom i drzavom ispreplicuci nadleznosti sa paritetom 3-3-3 nigdje postojece nekakve konatitutivnosti. Ah da, ti si Ostali, to tebe ne zanima...al si skotno da te dotice nakon 30god. Malo si glup? ka Reuf Nije zapad, mi smo to uradili sebi. Ne poštujemo svoje ucene ljude i ne postupamo po smjernicama struke. Imaš neku neusklađenost sa pravnim sistemom, izvoli sine javi se Ustavnom sudu.

Ja1

***

ja1

trebao si Forto opljackati fabriku duhana sarajevo, pa bi i ti valjao ovim s*** liscima

Ja1

Da si Forto opljackao firme, Zrak, vaso miskin crni, energoinvest, Zoru, FDS, energopetrol, vitezit itd itd, ni ti ne bi bio dezerter i izdajnik nego bi bio heroj i patriota jer bi i ti onda davao ovim sda sendvicarima pare da pljuju po svemu.

ja1

Da si Forto opljackao neku firmu za ovo vrijeme dok si u vlasti pa fino platio danak u 2603 boracka udruzenja i ti bi sad imao podrsku u komentarima i bio bi patriota

666

Trebalo ti 2 godine ministrovanja da skontaš. Sad bi vam idealno bilo da opozicija radi vaš posao, a kad vas je opozicija pozvala u široku koaliciju sa svim strankama sa Bošnjačkim predznakom odbili ste, a izgovor vam je bio kako nećete sa strankama sa nacionalnim predznakom ulaziti u vlast. Sutradan ste teške nacionaliste Dodika I Čovića zagrlili i 2 godine igrate trojanac. Mani se ba predizborne kampanje kazniti će te CIK !

Proće i vaša vladavina!

Nijedan zakon nije u kamen uklesan sve što ste ukajtali Čoviću Dodiku može se razkajtati.Poslušnici lizo g.... imperijalizma.

Tapetar

Jedino ko je diskriminisan je onaj na čijem mjestu sjediš a tu diskriminaciju prema Bosnjacima ste vi napravili iz trojke. Prvo bih volio znati po kojim kriterijima se ti izjašnjavas kao ostali ?

Šta ćeš ti jadan bio zaklati.?Tornjaj se iz Šehera

***

cuj

***

Ne pijem dok Paja vozi

***

Bošnjak nacija ? kralj Tvrtko se opet javlja 🤦‍♂️

Trebalo ti 2 godine ministrovanja da skontaš. Sad bi vam idealno bilo da opozicija radi vaš posao, a kad vas je opozicija pozvala u široku koaliciju sa svim strankama sa Bošnjačkim predznakom odbili ste, a izgovor vam je bio kako nećete sa strankama sa nacionalnim predznakom ulaziti u vlast. Sutradan ste teške nacionaliste Dodika I Čovića zagrlili i 2 godine igrate trojanac. Mani se ba predizborne kampanje kazniti će te CIK ! ka 666

ja1

***

/ Najnovije