Folkestad u oproštajnoj posjeti Podžiću: NATO je spreman za nastavak saradnje

0
Radiosarajevo.ba
Folkestad u oproštajnoj posjeti Podžiću: NATO je spreman za nastavak saradnje
Foto: Ministarstvo odbrane BiH / Folkestad u oproštajnoj posjeti Ministarstvu odbrane BiH

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić razgovarao je danas sa komandantom NATO Štaba Sarajevo, brigadnim generalom Ericom Folkestadom, povodom završetka njegovog jednogodišnjeg mandata.

Sastanku je prisustvovao i zamjenik ministra odbrane za upravljanje resursima Mirko Okolić, kao i pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović.

Ministar Podžić se zahvalio generalu Folkestadu na podršci Štaba NATO-a u Sarajevu tokom njegovog mandata i izrazio očekivanje za nastavkom uspješne saradnje. Posebno je istaknuta saradnja u Programu reformi, Procesu planiranja i revizije (PARP), Programu ocjenjivanja operativnih sposobnosti te izgradnji integriteta u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

General Folkestad je još jednom naglasio opredjeljenje NATO Štaba Sarajevo za nastavkom saradnje, te je zahvalio na korektnoj i uspješnoj saradnji. On je naglasio da će i u nastavku svoje profesionalne karijere, pomagati Bosni i Hercegovini u njenom razvoju i na putu ka euroatlantskim integracijama.

Ministar Podžić je, uz izraze zahvalnosti na posvećenosti Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH tokom mandata, generalu Folkestadu poželio uspjeh u budućoj profesionalnoj i ličnoj karijeri, izrazivši očekivanje da će i dalje biti "jedan od ambasadora Bosne i Hercegovine".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije