Field se sastao s Bakalarom: Omogućiti CIK-u da nesmetano raditi svoj posao

Radiosarajevo.ba
Field se sastao s Bakalarom: Omogućiti CIK-u da nesmetano raditi svoj posao
Foto: Radiosarajevo.ba / Field i Bakalar

Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Matt Field se danas sastao sa predsjednikom Centralne izborne komisije (CIK BiH) Željkom Bakalarom kako bi razgovarali o provođenju lokalnih izbora 2020. godine.

Pozdravili su usvajanje budžeta čime se omogućava CIK-u da organizuje održavanje izbora 15. novembra, te 20. decembra u Mostaru, što je važan trenutak na euroatlantskom putu BiH.

Field je danas ustvrdio da ne postoji veće demokratsko pravo i odgovornost nego što je glasanje na izborima te je ohrabrio i podstakao sve da se uključe.

"Nakon 12 godina, radujem se što će građani Mostara konačno biti u prilici da 20. decembra biraju svoje lokalne predstavnike, što je važan pokazatelj predanosti BiH osnovnim pravima. Treba CIK-u omogućiti da radi svoj posao, u skladu sa zakonom, bez ometanja. Poštovanje državnih institucija kao što je CIK predstavlja još jednu ključnu demokratsku vrijednost", podvukao je ambasador Field.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije