Muriz Memić i Ifet Feraget sastali se s Novkovićem i dobili dobre vijesti

F. Z.
Muriz Memić i Ifet Feraget sastali se s Novkovićem i dobili dobre vijesti
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ifet Feraget i Muriz Memić

Advokat porodice Memić - Ifet Feraget i otac ubijenog Dženana Memića - Muriz Memić, danas su u Sarajevu održali sastanak s predsjednikom Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine - Miloradom Novkovićem.

Sastanak je održan nakon informacija da se na Vrhovni sud FBiH vrši pritisak da se poništi predsuda Kantonalnog suda u slučaju Dženan Memić (presuda Ljubi i Bekriji Seferović). Nakon sastanka Feraget nije krio zadovoljstvo.

"Bili smo nekih pola sata Muriz i ja. Ja sam Muriza i savjetovao da sve te informacije koje su došle do nas napiše predsjedniku Vrhovnog suda FBiH s obzirom na to da je bio jako uznemiren. Ja sam znao da je riječ o pogrešnim znajući da je čovjek koji je na čelu Vrhovnog suda FBiH izuzetno pošten i karakteran. Nikakvih sastanaka na tu temu nije bilo. Nikakvih dogovora sa tužiocima i sudijama. Dao je svoju ljudsku riječ da će biti kako odluče članovi Vijeća. Bio je to jedan vrlo ugodan i ljudski sastanak, zaista to moram reći", rekao je Feraget za Radiosarajevo.ba.

Informacije o pritisku, procijenio je Feraget, mogle su doći od ljudi koji u svemu traže ličnu korist.

Sjednica je zakazana za 23. april, a u roku 15 do 30 dana bit će poznata i odluka Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine.

Sjednica će biti zatvorena, a tokom samo jednog njenog dijela na sjednici će biti biti advokat optuženih, federalni tužilac, advokat Feraget i Muriz Memić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije