Federalno tužilaštvo brani Vladu Miškovića u slučaju Ljubo i Bekrija Seferović

2
Radiosarajevo.ba
Federalno tužilaštvo brani Vladu Miškovića u slučaju Ljubo i Bekrija Seferović
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vrhovni sud FBiH

Federalno tužilaštvo oglasilo se nakon što je poslije nedavnog ročišta na Vrhovnom sudu protiv Ljube i Bekrije Seferovića primijetilo da je tužilac Vlado Mišković, kako kažu, izložen uvredama.

Zbog toga Tužilaštvo je stalo u odbranu svog tužioca i pozvalo sve učesnike postupka da se suzdrže od takvih ili sličnih istupa.

"Povodom zastupanja potvrđene optužnice u krivičnom predmetu protiv Ljube i Bekrije Seferovića, koji se vodi pred Vrhovnim sudom FBIH, federalni tužilac Vlado Mišković je posljednjih nekoliko dana kontinuirano izložen uvredama i neprimjerenim kvalifikacijama kroz medijske istupe pojedinih učesnika nevedenog postupka.

S tim u vezi, Federalno tužilaštvo FBIH poziva sve učesnike ovog veoma složenog krivičnog postupka da se suzdrže od ovakvih ili sličnih istupa, kako ne bi dodatno otežavali postupanje tužioca po optužnici, o kojoj će konačnu odluku donijeti Sudsko vijeće Vrhovnog suda FBIH", saopštili su iz Federalnog tužilaštva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije