Faruk Kapidžić: 'SDA, SBiH i DF dogovorile zajednički nastup na lokalnim izborima'

6
Radiosarajevo.ba
Faruk Kapidžić: 'SDA, SBiH i DF dogovorile zajednički nastup na lokalnim izborima'
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Skupština KS, Faruk Kapidžić

Na sastanku održanom nedavno, Stranka za BiH, Demokratska fronta (DF) i Stranka demokratske akcije (SDA) postigli su dogovor o raspodjeli načelničkih pozicija u Kantonu Sarajevo, potvrdio je Faruk Kapidžić, predsjednik KO SDA za TVSA.

Kapidžić je naglasio da su neki mediji pogrešno prenijeli informacije o dogovoru, ističući da su sve tri stranke potvrdile sporazum nakon sastanka.

"Stranka za BiH, DF i SDA potvrdili su dogovor za načelnička mjesta, te će zajedno raditi na terenu. Ne vidim ništa sporno u tome kako će to neko nazvati, da li koalicijom ili nekoalicijom, meni je bitno da smo odlučni u postizanju najboljeg rezultata u ovim odnosima koje smo dogovorili jučer", izjavio je Kapidžić.

Novo pojačanje na Koševu: Tinejdžer iz Gambije potpisao za FK Sarajevo

Novo pojačanje na Koševu: Tinejdžer iz Gambije potpisao za FK Sarajevo

Dodao je da su stranke već postigle dobre rezultate, obećavajući najbolje kadrove bez preklapanja na listama i načelničkim pozicijama.

"Ovo je suštinski dogovor o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima, ništa više ni manje od toga", naglasio je Kapidžić.

Kapidžić je također komentarisao kandidate i protukandidate za naredne lokalne izbore te se osvrnuo na nedavno usvojenu inicijativu Skupštine o isplati preostalog novca od subvencija za kupovinu stana mladima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije